Skip to main content

Milevis unna før jul – nå snuser Frisk Asker på medalje

Endre Medby og Frisk Asker tok imot Manglerud Star i Askerhallen tirsdag kveld. 

Foto: EVA GROVEN

Frisk Asker viser gryende form før sluttspillet og har vunnet fire av sine siste fem kamper. Nå er medalje innen rekkevidde. 

FRISK ASKER-MANGLERUD STAR 4–2

Frisk Asker sank som en stein på tabellen før jul, og etter tapet mot Lillehammer 21. desember feiret de jul på en femteplass – ti poeng bak Lillehammer på tredjeplass – etter å ha tapt syv av sine ni siste kamper.

Nå har de regjerende norgesmesterne fått vind i seilene igjen, og etter tirsdagens seier over Manglerud Star ligger Frisk Asker plutselig bare poenget bak Lillehammer – med én kamp mindre spilt. Nå snakkes det igjen om medaljer i Askerhallen.

– Det er deilig at vi er der oppe, og at vi har heng på Lillehammer igjen, sier Jan André Aasland, som har ledet Frisk Asker tilbake på seierssporet. 

Før jul hadde han og trenerkollega Vidar Wold det samme poengsnittet som mannen de tok over jobben fra, Scott Hillman. Hillman fikk sparken på samme tid året før. I 2020 ser det langt lysere ut. Det kommer etter grep fra trenerne. 

– Spillerne har fått enklere arbeidsoppgaver, og vi har lagt bort finspillet litt. I utgangspunktet ønsker vi nå å spille enklere, slik at vi ikke like ofte blir straffet for feilene vi gjør, sier Aasland. 

Med fire seire på fem kamper, tyder mye på at planen fungerer. 

Tam start

Etter en tam første periode uten de helt store hendelsene, tok kampen virkelig fyr i starten av den andre perioden. Først fikk Henrik Ødegaard utvisning allerede etter ti sekunder. Manglerud Star kjørte på for et ledermål, men istedenfor brøt Hampus Gustafsson seg fri fra egen sone. Sammen med Mikkel Christiansen regisserte han en vakker overgang – og satte inn 1–0 i undertall.

Drøyt ti minutter senere økte samme mann ledelsen, denne gang i overtall. Med én mann mer på isen fikk Gustafsson flere gode skuddmuligheter, og etter at Brent Moran stoppet det første forsøket, pirket Gustafsson inn sin egen retur.

Mye ble avgjort i utvisningsboksen, og like før hvilen fikk Frisk Asker en ny mulighet i overtall. Der brukte de kun 16 sekunder, før pucken satt i mål for tredje gang – denne gang signert Anders Bastiansen.

Pulsen økte

Det hele virket over da Mats Frøshaug satte inn 4–0 et kvarter før slutt, men Manglerud Star hadde ikke gitt opp helt.

For da målscorer Frøshaug måtte i utvisningsboksen, slo gjestene til ved Kjetil Martinsen. Reduseringen hadde virket harmløs, om ikke Magnus Geheb i samme situasjon fikk en fire minutter lang utvisning for farlig spill med høy kølle.

Overtallsperioden gjorde at Joachim Hermansen kunne redusere igjen, og med fire minutter igjen på klokken handlet alt om å holde unna for Frisk Asker.

– Pulsen økte litt på slutten der, jeg skal innrømme det, sier kaptein Anders Bastiansen, som likevel føler at de hadde god kontroll.

– Vi reiser oss bra etter de to målene imot, og de siste tre minuttene styrer vi pucken og får kontroll. Det er sterkt av oss, sier Bastiansen. 

For Frisk Asker klarte seg fint, og ligger nå bare poenget bak Lillehammer – som har tredjeplassen, med én kamp mer spilt. Allerede torsdag venter neste kamp, i en uke med tre kamper. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.