Skip to main content

Michael Haga valgte finsk ishockey

Michael Haga har bestemt seg for å spille i finsk ishockey de to neste sesongene. Bildet ble tatt tidligere i år, da han var hjemme i Asker for å trene seg opp til VM.

Michael Haga har bestemt seg for å spille i finsk ishockey de to neste sesongene. Bildet ble tatt tidligere i år, da han var hjemme i Asker for å trene seg opp til VM.

Foto: KARL BRAANAAS

Michael Haga (29) skal spille i den finske toppklubben Lukko i to år. 

Det skriver den finske klubben på sine hjemmesider

– Jeg gleder meg til å komme til klubben for å spille for et stort hjemmepublikum. Det er en klubb som har gode muligheter for å være med på å kjempe om medaljer hvert år, sier Haga, ifølge hjemmesiden til klubben.

Lukko ble seriemester i Liiga (den finske serien) sist år.

– Det blir et bra sted for meg å utvikle meg videre som spiller. Målet for oss må være at vi skal klare å forsvare det gullet, sier 29-åringen fra Asker.

Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg over to sesonger. 

Ferdig i Djurgården

I vår ble det klart at den tidligere Frisk-spilleren ikke fikk fornyet tillit i svenske Djurgården. Dermed måtte 29-åringen på jakt etter en ny arbeidsgiver.

– Jeg har ikke hatt noen kanonsesong i år, det er klart. Dessuten har Djurgården byttet ut nesten hele laget og de har fått ny trener som vil prøve noe nytt, sa Haga til Budstikka etter sesongen og før VM i Riga ble spilt. 

Sesongen han la bak seg inneholdt koronasykdom, brudd i fingeren og mer sykdom.

Men hjem til Norge og Frisk ville han ikke.

– For meg er det for tidlig å reise hjem nå. Jeg er bare 29 år, og føler at jeg har mye ishockey igjen. Dessuten er jeg revansjesugen etter denne sesongen, sa han.

Forventninger

Kalle Sahlstedt er sportsdirektør i den finske klubben, og gleder seg til å se Michael Haga i ishallen som har en kapasitet på 5.400 tilskuere.

– Haga er en interessant spiller, og vi har store forventninger til han. Det skal bli flott å se han i Lukko-drakt, sier Sahlstedt.

Her kan du lese flere sportsnyheter fra Budstikka

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.