Skip to main content

Medby om utenlandsdrømmen: – Må herje i eliteserien

Endre Medby scoret to mål mot Sparta Sarpsborg tirsdag kveld. 

Foto: SIMEN SOLUM WAAGSETHER

Endre Medby innrømmer at veien til spill i utlandet er lang. 

26-åringen fra Lillehammer har tilbragt de fire siste sesongene i Askerhallen, og var en sentral brikke i laget som vant NM-gull forrige sesong. På utgående kontrakt noterte han seg for 13 målpoeng på 18 kamper i sluttspillet, uten at de store tilbudene fra utenlandske klubber kom.

– Det har alltid vært et mål for meg å spille utenlands, men veien dit er lang. Man må være overlegen i eliteserien, få seg landskamper og helst spille et VM dersom det skal være mulig. Jeg kunne nok fått muligheten i for eksempel Allsvenskan (nivå to i Sverige), men det er har ikke rent inn med tilbud, forteller Medby. 

Én måned etter at gullet var sikret våren 2019, forlenget han kontrakten med Frisk Asker. 

– Det var noe interesse fra andre klubber, men ikke noe konkret, sier Medby.

– Bitter tap

Denne sesongen har Medby 21 målpoeng på 40 kamper, fordelt på 14 mål og 7 målgivende pasninger. To av scoringene kom hjemme mot Sparta Sarpsborg tirsdag kveld. 

Frisk Asker tapte kampen etter straffeslagkonkurranse. Med fem kamper igjen, ligger Frisk Asker tre poeng bak Lillehammer i kampen om bronsemedaljen. 

– Et veldig bittert tap. Vi trenger de poengene, og burde tatt dem i kveld. Nå er det fordel Lillehammer, sier Medby. 

Frisk Asker møter Lillehammer i nest siste serierunde 5. mars. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.