Skip to main content

Marerittkamp for Frisk Asker – slapp inn syv på egen is

Det nye året fikk en grusom start for Frisk Asker. Serielederen ble utklasset av Stavanger Oilers i Askerhallen med et 1 -7 tap.
Det nye året fikk en grusom start for Frisk Asker. Serielederen ble utklasset av Stavanger Oilers i Askerhallen med et 1 -7 tap.
Foto: Knut Bjerke

Det nye året fikk en grusom start for Frisk Asker. Serielederen ble utklasset av Stavanger Oilers.

FRISK ASKER – STAVANGER OILERS 1–7

Etter en blytung romjul for Frisk Asker, der Vålerenga ble for sterke i to kamper, skulle Frisk bruke den første kampen på nyåret til å slå tilbake.

Og denne gangen mot den famlende storheten Stavanger Oilers. Men Oilers er tilbake, og det til gagns. De overkjørte hjemmelaget og sendte vertene ned i hjemmegarderoben som slakt, og sjeldent har Frisk fått så mye bank på egen is.

Oilers ga seg ikke før det sto 1–7 i Askerhallen.

Nå står Frisk Asker med tre sterke tap i eliteserien, og det er dårlig nytt for trenerduoen Jan André Aasland og Vidar Wold. Nå venter det ni kamper på 20 dager.

– Det er stygge sifre, og vi er ikke fornøyd med det. Det er ikke bra nok, sier Frisk-trener Vidar Wold. 

– Blytungt?

– Tja. Det er selvfølgelig ikke bra, men slik er ishockeyen av og til. Så får du som fortjent. Vi har vært gode i undertall i år, og i denne kampen slipper vi inn tre i undertall. Vi har vært sterke rundt mål, men det har vi mistet litt i det siste kampene, sier Wold.

Først ut er Stjernen, før Grüner er motstander i Askerhallen.

Granholms 15. mål

Det begynte ikke så bra for de oransje heller. Etter 11 minutter og 22 sekunder spilte Oilers overtall, og en av norsk hockeys mest omtalte spiller, Tommy Kristiansen, fikk de nødvendige sekundene han trengte.

Det tok likevel ikke lang tid før Frisk slo tilbake. Serieleder (før kveldens runde) Frisk kontret, Bobby MacIntyre spilte frem Viktor Granholm, som styrte inn 1–1 og sitt 15. mål for sesongen.

Mørkt kapittel

Men det var midtperioden som ble et eneste langt sort kapittel for Asker-laget. Stavanger kjørte over Frisk, og scoret én, to, tre, fire og fem ganger før Frisk Asker i det hele tatt rakk å trekke pusten.

Hadde det vært publikum i ishallen i denne koronaperioden, hadde pipekonserten vært høy.

At ellers så solide Nicklas Dahlberg ikke hadde dagen i Frisk-målet, hjalp selvfølgelig ikke vertene stort.

Så hører det også med til historien at Stavanger Oilers var gode. Veldig gode.

Skader

Den siste perioden ble selvfølgelig et pliktløp. Kampen var kjørt og vertene hadde ingen mulighet til å ta igjen gjestene.

Da gjorde det liksom ikke så mye at Stavanger la på til 7–1 – igjen i overtall.

Samtidig måtte Bobby MacIntyre og Hampus Gustafsson hinke av isen med skader. Det er fortsatt usikkert hvor alvorlig de skadene er.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.