Skip to main content

Målrikt da Frisk Asker tangerte historisk serieåpning

Frisk Asker kunne juble flere ganger borte mot Stjernen torsdag. Nå har askebøringene åtte strake seire - en tangering av tidenes nest beste sesongstar, fra 1977/78-sesongen.

Foto: Karl Braanaas

Frisk Asker snudde torsdagens kamp mot Stjernen på drøyt seks minutter. Dermed har laget gjort sin beste serieåpning siden 1977/78.

STJERNEN - FRISK ASKER 3-6

Etter 6-3-seieren borte mot Stjernen torsdag har nemlig Frisk nå åtte strake seire. Det er det samme som de klarte i 77/78-sesongen - og deres nest beste serieåpning noensinne. 

Bare i 1973, da Frisk vant alle kampene i serien, har de åpnet bedre.

– Jeg har ikke tenkt så mye over det, men det er jo selvfølgelig gøy, ler Frisk-trener Jan André Aasland.

–Men vi får jobbe fremover, og prøve å gjøre en bra match mot Vålerenga lørdag, og mot Manglerud hjemme neste uke.

– Jørgen Wahlberg, tidligere spiller og trener i Stjernen, sa på TV2 at Frisks suksessformel er god harmoni, at alle gir 100 % og at spillerne har funnet sine roller. Er du enig i dette?

– Ja, det er jeg forsåvidt. Jeg skal ikke svare på vegne av spillergruppen, men jeg føler at de virker fornøyde, og vi har spillere som tar sin rolle på en veldig god måte. Det er også forskjell på å ta sin rolle og skjønne den, og det å akseptere den. I gruppen vi har nå aksepterer alle sin rolle, og det har gjort oss bra så langt, sier Aasland.

Han kaller kampen mot Stjernen torsdag en tøff og fysisk bortekamp.

– Men vi gjør en solid kamp, og tok et steg i rett retning i forhold til kampene mot Grüner
og Narvik. Å vinne 6-3 borte skal vi være fornøyde med.

Ledelse etter første periode

Frisk Asker begynte best borte mot Stjernen torsdag, og 13 minutter ut i første periode fikk Frisk mulighet i overtall for første gang i kampen. I disse to minuttene fikk Endre Medby to gode skuddmuligheter, men Stjernen-keeper Max Nygren - som for øvrig opprinnelig er Frisk Asker-gutt og spilte i Frisk til han var 15 år - reddet godt.

Tre minutter før periodeslutt fikk så Frisk muligheten i overtall på ny – og her satte Hampus Gustafsson inn 1-0 med et nydelig skudd i krysset, etter en fin pasning fra Alex Lavoie.

Dette resultatet sto seg til lagene gikk til første pause.

Mål imot og fantomredning

Frisks Henrik Ødegaard ble idømt en to minutters utvisning rett før første periode var over, og kort tid ut i andre periode fikk så Magnus Geheb en tominutter. Dermed spilte Stjernen med fem spillere mot Frisks tre - og 21 sekunder senere utlignet Andrew O’Brien.

Stjernen fikk en kjempesjanse til å score på ny i overtall – men Frisk-keeper Henrik Fayen Vestavik gjorde en fantastisk redning med venstre legg, liggende, når en Stjernen-spiller kom til avslutning fra kort hold på Fayen Vestaviks høyre side.

Svarte fort – og snudde

Stjernen skulle imidlertid få sin andre scoring i kampen. Fem minutter ut i andre periode skjøt David Hallström fra Frisks droppsone – og pucken føk mellom beina på Fayen Vestavik.

Men i løpet av seks minutter og 22 sekunder skulle Frisk snu kampen til en tomålsledelse i sin favør. Først kontret askerbøringene på fint vis, og Alex Lavoie dyttet pucken til Anders Bastiansen. Han tok med seg pucken inn i Stjernens sone før han fyrte løs – og pucken føk rett i nettmaskene. Vi var like langt.

Halvveis i perioden fikk Frisk Asker overtall, og 40 sekunder med Frisk-trykk senere fant Victor Björkung lagkamerat Alex Lavoie med en fin pasning. Canadieren satte pucken kontrollert i nettet, til 2-3 - og et drøyt minutt senere gjorde Fredrik Lystad Jacobsen en strålende jobb og vant pucken i egen sone, førte den med seg fremover og fant Christian Kåsastul inne i Stjernens sone. Og Kåsastul, han sendte Frisk opp i en tomålsledelse.

– Hadde dere tålmodigheten, troen og roen hele veien?

– Jada. Vi skal ikke begynne å stresse når vi ligger under med ett mål, da blir det en lang sesong, ler Aasland.

– Som lag er vi også blitt bedre til å kontrollere kamper når vi har et resultat, som vi også gjør i dag. Det er godt å se.

Mikael Dokken scoret Frisk Askers sjette torsdag.

Foto: Knut Bjerke

Petryks første

Den siste perioden åpnet litt mindre fartsfylt enn den andre, men drøyt ti minutter før kampslutt vartet Fayen Vestavik opp med en ny god redning da Stjernen fikk en god mulighet.

Rett etterpå fikk Stjernen en utvisning - og for tredje gang i kveld scoret Frisk i overtall. Denne gang var det Reid Petryk som fikk æren av å score fra midt inne foran mål, etter fint Frisk-spill. Dette er den skadeforfulgte spillerens første Frisk-mål etter at han kom til klubben i sommer.

Fire minutter før slutt tok Stjernen ut keeper - og fikk umiddelbart resultater, da de reduserte til 3-5 etter en retur. Men, ved neste forsøk vant Frisk pucken i egen sone, og fikk den frem til Mikael Dokken, som satte 6-3.

PS: Stavanger og Frisk Asker er de eneste med seier i samtlige kamper så langt. Stavanger møtte tredjeplasserte Lillehammer torsdag, og vant 7-3. Det vil si at Frisk og Stavanger har syv poeng ned til tredjeplassen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.