Skip to main content

Landslagsspiller ferdig i Sverige – vil ikke tilbake til Frisk nå

Christian Kåsastul er ferdig i den svenske hovedstadsklubben AIK. Nå er han kontraktsløs, og kikker igjen mot utlandet.

Christian Kåsastul er ferdig i den svenske hovedstadsklubben AIK. Nå er han kontraktsløs, og kikker igjen mot utlandet. 

Foto: KARL BRAANAAS

Christian Kåsastul (24) står uten kontrakt når landslaget reiser på treningssamling i Danmark. AIK-eventyret er over. 

– Jeg synes sesongen i Sverige gikk rimelig greit for min egen del. Jeg spilte 49 seriekamper og seks kvalifiseringskamper. Dessverre ble AIK slått ut i kvartfinalen i kampen om opprykk til SHL, forteller den tidligere Frisk Asker-spilleren Christian Kåsastul.

Han er hjemme i Heggedal i Asker igjen, før han fredag reiser med det norske landslaget i ishockey som skal samles i Danmark til VM-oppkjøring til mesterskapet i Latvia i mai. 

24-åringen er med i den såkalte bruttotroppen til landslagssjef Petter Thoresen. De skal trene i Danmark frem til 16. mai, før de som blir tatt ut reiser direkte til Riga, der mesterskapet skal spilles.

– Målet er selvfølgelig å være med i troppen som får muligheten til å være med i VM, sier den opprinnelige Skien-gutten.

Opprenskning i AIK

Men tilbake til Stockholm og oppholdet i den tidligere svenske storklubben AIK. Klubben fikk en ny sportssjef i Christoffer Malm, og han startet opprenskninger etter den skuffende sesongen. 

Så langt har 14 spillere fått beskjed om at de ikke er med i planene videre til AIK. «Kåsa» var en av dem.

– Han ville bygge opp et nytt lag med sine «egne» spillere. Jeg var ikke med i de planene, men vi hadde en god dialog og jeg synes jeg fikk en god forklaring. For meg er ikke det noe problem.

– Jeg ville uansett ikke skrevet under på noen ny kontrakt med AIK før eventuelt etter VM.

Backen scoret to mål og hadde fire assist i løpet av sesongen i Sverige.

VM som utstillingsvindu

24-åringen legger ikke skjul på at han vil forsøke seg i utlandet i en ny periode. I 2016/17-sesongen spilte han også på det nest øverste nivået i Sverige, før han igjen vendte skøytene hjemover til Asker. 

Det gjør han ikke denne gangen.

– Jeg trives veldig godt i Sverige, men jeg kunne tenkt meg å forsøke noe annet. Østerrike, Sveits, Tyskland eller Finland. Foreløpig lar jeg agenten min jobbe med å finne noe.

– Sånn sett hadde det å spille i VM passet bra. Det er mange som følger med og det er et godt utstillingsvindu, sier han.

Selv om han nå ser på Frisk Asker som sin klubb i Norge, vil han helst vente noen år før han returnerer.

– Jeg skal jo ikke si 100 prosent sikkert at det ikke blir Frisk til høsten. Men målet mitt er å holde meg i utlandet så lenge som mulig. Det er bedre betalt, og jeg blir jo ikke noe yngre. Lønn er naturligvis en faktor, sier han.

– Jeg har kjørt forbi den nye hallen noen ganger. Den ser veldig kul ut. Og jeg beholder jo leiligheten i Heggedal, smiler Christian Kåsastul.

Flere fra Frisk

Troppen som landslagstrener Petter Thoresen tar med seg til Danmark fredag, inneholder flere navn med tilknytning til Frisk Asker.

Backen Sondre Bolling Vaaler er fortsatt med. Det er også Viktor Granholm og Thomas Valkvæ Olsen. Dessuten er Asker-gutten Michael Haga (Djurgården) selvskreven. Asker-gutten Tobias Fladeby (AIC College) er også med. 

Landslaget skal etter planen spille fem treningskamper under oppholdet i Danmark. Tre mot Danmark og to mot Sverige.

– Jeg gleder meg. Det er første gang jeg får muligheten til å kjempe om en VM-plass, og jeg vil selvfølgelig gjøre alt for å klare det, sier Frisk-spilleren Viktor Granholm.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.