Skip to main content

Landslagssjefen: – Et smart valg av Frisk

Christian Fosse og det norske ishockeylandslaget slo Danmark i Varner Arena lørdag.

Christian Fosse og det norske ishockeylandslaget slo Danmark i Varner Arena lørdag. 

Foto: KARL BRAANAAS

Landslagssjef Petter Thoresen mener Frisk Asker blir vesentlig styrket av å hente Christian Fosse. Spilleren selv mener klubben bør jage NM-gull.

Norge – Danmark 3–1

– Dette er vel den første ordentlige samlingen han har vært på her med landslaget. Han er en fysisk fin spiller. Jeg mener han er akkurat det Frisk Asker er på utkikk etter. Jeg tror det er et smart valg av Frisk Asker å hente Christian Fosse, sier landslagssjef Petter Thoresen til Budstikka.

Fredag måtte han se at Norge tapte 0–2 for Danmark i Varner Arena. Lørdag møttes de igjen. Da vant Norge 3-1, etter blant scoring av Bærums-mannen Viktor Granholm og med den tidligere Lillehammer-spilleren Christian Fosse på laget. For noen uker siden ble det klart at 28-åringen skrev under på en toårsavtale med klubben som nylig flyttet inn i Varner Arena.

– Det blir veldig bra å komme til Frisk Asker og en ny klubb. Jeg gleder meg til å få en ny start, sier han. 

Han har vært i Lillehammer i nesten ti år, med noen små opphold i Ringerike og Tønsberg.

– Jeg har gode erfaringer med å være ute tidligere, sier han.

God research 

Det er en klassisk back som kommer til Asker. Og 28-åringen fra OL-byen legger ikke skjul på at han er imponert over den jobben som klubben har gjort før de hentet han.

Varner Arena huset dobbeltlandskamp mellom Norge og Danmark i helgen.

Varner Arena huset dobbeltlandskamp mellom Norge og Danmark i helgen.

Foto: KARL BRAANAAS

– De viste hele tiden stor interesse og var veldig proffe når det kom til forhandlinger. De så ikke bare på mine positive sider, men også hva jeg kunne forbedre og hvilken roller jeg skulle ha i laget.

– De har også forhørt seg mye om hvordan jeg er i garderoben og hvordan jeg er som person. Jeg setter stor pris på at de har gjort en så stor og grundig jobb før de hentet meg, sier Fosse.

Han sier at publikum i Varner Arena kommer til å se en tøff og kompromissløs spiller.

– Jeg er en spiller som motstanderne skal synes det er vondt å møte i rundvantet. Jeg skal få til kvikke oppspill og håper selvfølgelig også at jeg kan bidra offensivt, sier Christian Fosse. 

NM-gull

I år ble Frisk Asker slått allerede i kvartfinalen i NM-sluttspillet, etter at Sparta ble en for vanskelig motstander for iskrigerne fra Asker. Nyervervelsen fra Lillehammer mener klubben må sikte høyere. Mye høyere.

– Frisk Asker skal være et lag som skal være med å kjempe om NM-gull. Uten tvil. På den måten de satser på, den nye hallen og hvor profesjonelle de er, så bør et NM-gull absolutt være et mål, mener Christian Fosse.

Petter Thoresen mener klubben i hvert fall følger en tradisjon når de henter 28-åringen fra Lillehammer.

– Frisk har en tradisjon på å ha sterke backer som Henrik Ødegaard og Max Krogdahl. De har manglet litt av det i det siste. Sånn sett er det et smart valg å hente Christian Fosse fra Lillehammer, sier landslagstrener Petter Thoresen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.