Skip to main content

Kjørte halvannen time for å se gamleklubben i Europa

Garry Nunn (midten) besøkte gamle kjente i Frisk Asker garderoben etter kampen mot ECH Biel-Bienne. Her med Endre Medby (t.v.) og Viktor Granholm. 

Foto: Simen Solum Waagsether

Garry Nunn og Nick Pageau spilte begge for Frisk Asker tilbake i 2018. Torsdag lot de seg imponere av hva gamleklubben presterte i Europa. 

Garry Nunn bidro til 67 målpoeng på 55 kamper for Frisk Asker i sesongen 2017/18, og dro derfra videre til spill i svenske AIK og sveitsiske EHC Olten. I Frisk Asker spilte han sammen med backen Nick Pageau, som etter å ha fått hele sesongen i forkant ødelagt av skader, bidro med 33 målpoeng på 55 kamper i 2017/18. Pageau spiller nå for tyske EHC Freiburg, drøyt halvannen time unna Tissot Arena i Sveits. 

Torsdag bestemte de to gamle lagkameratene for å ta kjøreturen til Biel/Bienne, for å heie frem Frisk Asker. 

– Jeg er nå sørvest i Tyskland, og så at det var en halvannen times kjøring til arenaen. Da tok jeg kontakt med Garry (Nunn), og vi bestemte oss for å kjøre nedover, sier Pageau, som fikk sin datter Naia Marie (1,5 år) under tiden i Norge.

Stolt

Fra tribuneplass lot han seg imponere av sin gamle klubb mot sveitsiske EHC Biel-Bienne.

– De imponerte i førsteperiode, men fikk litt trøbbel med mange utvisninger i den andre. Man må huske at det er spillere her i Sveits som tjener nesten 800.000 dollar i året, så dette er gode spillere. De skal være stolte av å henge med på dette nivået, sier Pageu.

Også Garry Nunn mener Frisk Asker har noe å gjøre i ishockeys mesterliga. 

– Spiller Frisk Asker hardt, så kan de spille mot hvem som helst. Mot Biel-Bienne kunne de vunnet, med litt flere overtallsmuligheter, mener canadieren, som ikke utelukker at en retur til Norge kan friste i fremtiden.

– Jeg hadde det så bra i Norge, og hadde elsket å komme tilbake. Jeg har stadig ting jeg ønsker å oppnå her ute, men du vet aldri hva som skjer i fremtiden, sier Nunn.

Så finalene

Begge følger stadig med på Frisk Asker, og Pageau lot seg rive med av øyeblikket da Petter Kristiansen avgjorde NM-finalen. 

– Du kunne ikke skrevet det bedre på forhånd, for Petter er Frisk Asker. Det var helt spesielt, sier Pageau. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.