Skip to main content

Kåsastul vendte hjem fra Sverige - håper på ny mulighet i utlandet

Christian Kåsastul fikk mye å gjøre i egen sone mot KAC Klagenfurt lørdag.Foto: Simen Solum Waagsether

Christian Kåsastul forlot Frisk Asker til fordel for svensk ishockey før sesongen 2017/18, men vendte tilbake noen måneder senere. Han legger likevel ikke drømmen om et nytt eventyr på hyllen.  

Etter to kamper mot god europeisk motstand mener Kåsastul at Frisk Asker tar med seg nyttig erfaring inn i de kommende gruppespillskampene i Champions Hockey League. 

- Det er veldig kult å kunne måle seg mot antatt bedre lag, og vi ser at vi ikke er kjempelangt unna dette nivået. Vi var svakere i Klagenfurt enn vi var i Biel, men det er ting vi kan ta med oss videre, sier backen, som tror det er en fordel at Frisk Asker nå har gjort unna den tøffeste reiseruten. 

Etter en lang fly- og busstur mellom Sveits og Østerrike fredag, var beina såpass slitne at flesteparten av spillerne foten ned for trening fredag ettermidddag. Selv om Kåsastul merket turen i beina, så mener han det jevner seg ut. 

- Det er likt for alle, og de andre må ut å reise senere. Vi merket selvfølgelig reisen i beina, men fikk en fin økt på morgenen lørdag hvor vi fikk kvittet oss med mye av det, sier Kåsastul. 

Høyere tempo

Kamper med tøffe dueller i egen sone passer spillestilen hans godt. Gjennom årene i eliteserien har han fått rykte på seg for å være tøff i spillestilen, og mot KAC Klagenfurt var havnet han i flere dueller med motstanderne. 

- Det var mer fysisk i denne kampen, men det er noe jeg trives med. Jeg kommer til å ta med meg den aggressive spillestilen videre, og så får jeg heller komplementere med andre ferdigheter for å bli en mer komplett spiller, sier Kåsastul.

Christian Kåsastul havnet i klinsj med flere østerriske spillere under kampen mot KAC Klagenfurt lørdag.Foto: Simen Solum Waagsether

Drømmer om nytt eventyr

Før sesongen 2017/18 valgte han en overgang til svensk ishockey, for spill i Allsvenskan med HC Vita Hästen. Februar samme sesong vendte han tilbake til Frisk Asker. 

- Jeg hadde en ærerik periode i Sverige, men om den rette muligheten byr seg vil jeg gjerne ut igjen, sier backen, som mener han holdt nivået fint på europaturen. 

- Jeg føler det gikk greit. Man merker at det er et høyere tempo, og at man må ta raskere valg der ute, sier Kåsastul. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.