Skip to main content

Kapteinen etter nytt Frisk Asker-tap: – Kan ikke leve på NM-tittelen nå

Frisk Asker møter Stavanger Oilers i Askerhallen tirsdag. Kristian Forsberg satte inn 0–1 for gjestene i første periode.
Foto: SIMEN SOLUM WAAGSETHER

Med fire tap på de siste fem kampene har Frisk Asker sunket som en sten på tabellen. De regjerende Norgesmesterne er milevis unna toppen.

DIREKTE: FRISK ASKER-STAVANGER OILERS 1–3

For med 22 poengs forsprang virker veien opp til et eliteseriegull lang for Frisk Asker. Tirsdag ble det tap mot serieleder Stavanger Oilers, lagets fjerde tap de siste fem kampene.

Å forbedre fjorårets femteplass i Eliteserien var trenerduoen Jan André Aasland og Vidar Wolds mål denne sesongen, men etter halvspilt serie er det nettopp femteplassen klubben holder.

Allerede torsdag venter en knallhard kamp borte mot Storhamar.

– Akkurat nå får vi ikke gjort mye, for kampene kommer for tett. Denne var tøff å svelge. Vi står opp godt mot Stavanger, og føler at vi er med hele veien. Når vi er i den formen vi er, så spretter ikke pucken riktig vei dessverre, sier trener Jan André Aasland. 

Selv om spillere og trenere mener tallet var høyere, står Frisk Asker oppført med åtte skudd på de to første periodene. Aasland mener spillerne nå må tørre å ta flere skuddmuligheter. 

– Vi var der, men vi kommer ikke til mulighetene vi trenger. Mot Storhamar torsdag må vi tørre å ta flere skudd, for å skaffe oss returer og målsjanser, sier Aasland. 

– Må glemme NM-tittelen

Kaptein Anders Bastiansen omtaler sesongen som en berg-og-dal-bane, og mener det er er naturlig at resultatene vil svinge over en lang sesong. 

– Er det en norgesmester verdig å gå på slike tapsperioder?

– Vi var norgesmestere i fjor og det kan vi ikke leve på nå. Tittelen betyr bare at flere lag vil slå oss, men for oss er den tittelen glemt nå. At vi ble norgesmester forrige sesong hjelper oss ikke vinne hockeykamper nå, sier Bastiansen. 

Tidlig scoring

I en seig og lite fartsfylt kamp mot Stavanger Oilers, var det gjestene fra Vestlandet som kom best i gang. Allerede etter tre minutter satt scoringen, etter at Kristian Forsberg lurte pucken under Nicklas Dahlberg. Frisk Askers svenske målvakt måtte frem med flere gode redninger for å holde Frisk Asker inne i kampen.

Fremover på banen lugget det enda mer, og hjemmelaget sto med seks skudd på mål etter de første 20 minuttene. I den andre perioden utlignet Frisk Asker i overtall, med det som var ett av tre skudd på mål den perioden. Målet til Victor Björkung – et godt skudd fra distanse – holdt ikke mer enn et minutt, før David Morley sendte gjestene tilbake i ledelsen.

Åtte skudd på 40 minutter

Med åtte skudd på de to første periodene var stemningen laber blant de 1.100 solgte billettene på tribunen. I den tredje perioden våknet Frisk Asker noe til, og de siste tre minuttene kom det en skikkelig sluttspurt – med flere gode muligheter. 

Men det ville seg ikke, og Frisk Asker ble straffet umiddelbart etter at de tok ut målvakt Nicklas Dahlberg for å få en ekstra utespiller på isen. Dan Kissel satte pucken i åpent mål, til 1–3. 

– Vi vinner ikke hjemmekamper med ett mål, men Stavanger gjør en god jobb med å holde oss unna. Det er dyktighet av dem, og dårlig av oss kanskje, sier Bastiansen. 

Torsdag venter Storhamar på bortebane. 

PS: Marcus Oskarsson fikk sin debut for Frisk Asker, mens Reid Petryk var tilbake etter skade.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.