Skip to main content

Kan bli Frisk-kamp torsdag

Det kan være muligheter for mer jubel i Askerhallen om ikke mange dagene.

Det kan være muligheter for mer jubel i Askerhallen om ikke mange dagene.

Foto: EVA GROVEN

Fredag presenterte ishockeyforbundet sitt planlagte serieoppsett for resten av sesongen. Det viser Frisk Asker-kamp umiddelbart etter oppstart.

Torsdag 4. februar, datoen ishockeyen er planlagt å starte igjen, er nemlig Frisk Askers utsatte bortekamp mot Lillehammer satt opp. Samme dag spiller Sparta mot Vålerenga.

Lørdag 6. februar er Frisk Askers første hjemmekamp etter pausen, når Storhamar etter planen skal komme på besøk.

Eliteserien i ishockey har vært satt på vent siden 8. januar. En rekke spillere har vært smittet av koronaviruset, deriblant elleve i Frisk Asker.

Serieoppsettet gjelder imidlertid kun hvis de strenge tiltakene i Oslo og ni omkringliggende kommuner på Østlandet ikke forlenges. Per nå er det besluttet at disse varer ut uken.

Om det kommer lokale eller nasjonale begrensninger for toppidretten som forhindrer oppstart til planlagt tid, vil forbundet sammen med beredskapsutvalget endre på oppsettet sammen med berørte klubber.

– Fokuset vil fortsatt være spillerens sikkerhet, der helsesituasjonen i den enkelte klubb vil være styrende, står det videre i en felles uttalelse fra Norges Ishockeyforbund og Norsk Topphockey.

Sluttspill ikke avklart

Oppsettet tar sikte på at alle lag skal ha spilt 36 kamper i perioden frem til 20. mars, skriver forbundet på sine nettsider.

En eventuell avslutning av seriespillet etter det, og hvordan sluttspillet blir, er ikke avklart.

– Når det gjelder avslutningen av seriespillet, og påfølgende sluttspill/kvalifisering, vil NIHF, sammen med klubbene fortsette arbeidet med å fastsette dette. På nåværende tidspunkt er det for mange usikre faktorer for at man ønsker å spikre et oppsett for dette, skriver forbundet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.