Skip to main content

Ishockeysluttspillet utsatt på ubestemt tid

Viktor Granholm og Frisk Asker skulle etter planen møte Lillehammer i første kvartfinale i Askerhallen torsdag.

Viktor Granholm og Frisk Asker skulle etter planen møte Lillehammer i første kvartfinale i Askerhallen torsdag. 

Foto: EVA GROVEN

NM-sluttspillet er utsatt på ubestemt tid på grunn av frykt for spredning av koronaviruset. 

Mandag morgen kom meldingen om at Frisk Asker hadde satt billettsalget til torsdagens kvartfinale på vent. 

– Per nå vet vi ikke hva som gjelder med tanke på å ha tilskuere i Askerhallen, sa daglig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen.

Sørensen fortalte at Frisk mandag morgen har vært i kontakt med Asker kommune og med kommuneoverlegen og at de ved lunsjtider skulle ha telefonkonferanse med Norges Ishockeyforbund og de andre eliteserielagene.

Etter en telefonkonferansen ble det besluttet at NM-sluttspillet er utsatt på ubestemt tid.

Ulike løsninger

Sørensen sa før møtet at flere scenarioer kunne være aktuelle- kampene kunne bli spilt som normalt, at de må gå for tomme tribuner, eller at det kan bli satt et tak på antall tilskuere. 

– Hvis det kommer en ordre om at det skal være tomme tribuner, så må vi forholde oss til det. Det kan også være at forbundet velger å utsette sluttspillet, uttalte Sørensen.

Må endre slagplanen

Frisk Asker skulle egentlig møte Lillehammer til første kvartfinale på onsdag, men nå må både spillere og trenere vente før de kan komme i gang med sesongens store høydepunkt. 

– Det er uheldig, men klubbene har blitt enige om å følge rådene fra helsemyndighetene og det må vi forholde oss til, sier Frisk-trener Jan André Aasland.

– Vi skulle veldig gjerne kommet i gang så fort som mulig. Vi har spilt mange kamper og gledet oss mye til å komme i gang med sluttspillet, så da er dette litt kjipt, forteller han.

Han opplyser at laget gjennomfører dagens trening som normalt, men at de må gå gjennom den videre treningsplanen fremover. 

– Vi må legge om slagplanen vår for de nærmeste dagene. Vi trener som normalt de neste dagene, men så må vi se om vi skal gi et par dager ekstra fri, eller hvordan treningene skal være når det ikke blir så mange kamper, forklarer Aasland. 

Basket går som normalt

På onsdag skal Asker Aliens spille mot Kongsberg Miners i BLNOs sluttspill. I tillegg er Bærum basket klare for semifinale i sluttspillet. 

– Hos oss er det «business as usual» enn så lenge. Sluttspillet går som normalt, men vi nedsetter en stab som kan vurdere farene fortløpende, forklarer Jan Hendrik Parmann, president i Norges Basketballforbund. 

I morgen skal idrettsforbundet ha et orienteringsmøte. Parmann opplyser at ting kan endre seg etter dette møtet.

– Vi prøver å følge deres policy. Så får vi se etter morgendagens møte, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.