Skip to main content

Her ryker viktig medaljepoeng for Frisk Asker

Her ryker det for Frisk Asker i straffeslagkonkurransen, og med kun ett av tre poeng taper de terreng i medaljekampen.
Foto: SIMEN SOLUM WAAGSETHER

To ganger måtte dommerne sjekke scoringer på video – og begge gangene endte Frisk Asker-benken opp med å rive seg i håret.

FRISK ASKER-SPARTA SARPSBORG 3–3 (3-4 etter straffeslag)

Dermed kunne Sparta Sarpsborg tvinge frem straffeslag, og tok til slutt to av tre poeng i Askerhallen. Med fem kamper igjen er de tre poeng bak Lillehammer.

– Fordel Lillehammer, sier tomålsscorer Endre Medby. 

Frisk Asker har ikke tatt medalje i eliteserien siden 2016, da Anders Bastiansen sikret bronsemedaljen i sin comeback-sesong for Frisk Asker.

Nøkkelkamp

For med ett poeng på de tre siste kampene er forspranget Frisk Asker hadde på Lillehammer spist opp. De to lagene møtes i nest siste serierunde, 5. mars. Kampen kan fort bli avgjørende for hvem som stikker av med bronsemedaljen bak Stavanger og Storhamar. 

– De ligger noen poeng foran og så lenge de gjør det har de selvsagt en fordel. Samtidig blir det en sekspoengkamp når vi møtes, sier Medby, som nekter å gi opp medaljen.

Så nære var Sparta Sarpsborg en ledelse i Askerhallen. Nicklas Dahlberg fikk omsider kontroll på pucken.
Foto: SIMEN SOLUM WAAGSETHER

Annullert scoring

Det var gjestene fra Sarpsborg som kom best i gang, og scoret kveldens første allerede etter to minutter. Minuttet tidligere hadde Victor Björkung gått i utvisningsboksen, og i overtall var Sparta Sarpsborg svært effektive.

Overtallsspill er alltid en god mulighet for ishockeylag, og da Frisk Asker fikk muligheten fem mot tre midtveis i perioden satt utligningen. Endre Medby brukte ikke mindre enn syv sekunder på å hamre pucken i mål.

Samme mann jublet kort tid senere, da hele Askerhallen trodde han hadde sendt Frisk Asker i ledelsen. Et skudd fra Phil Marinaccio gikk rett i Sparta Sarpsborg-målvakt Jens Kristian Lillegrend, og returen gikk via Medbys skøyte og i mål.

Dommerne varslet umiddelbart at de ville se hendelsen på video, og etter å ha sett på bildene annullerte de scoringen – til stor frustrasjon blant Frisk Asker-spillerne.

– Jeg så ikke pucken, og sparket naturligvis derfor ikke etter den. Dommerne mener at jeg sparker etter den bevisst, og da er det lite jeg kan gjøre, sier Medby. 

Endre Medby herjer med Sparta Sarpsborg. Her har han akkurat satt inn 3-2, hans andre mål for kvelden. Selv mener han at han skulle hatt tre. 

Foto: SIMEN SOLUM WAAGSETHER

Stygg miss

Den andre perioden ble preget av mange utvisninger til begge lag, og i overtall røk det for Frisk Asker midtveis i perioden. Med få sekunder igjen av overtallet sendte Henrik Ødegaard av gårde en stygg feilpasning som bakerste mann, og Christoffer Karlsen fikk en mulighet alene med målvakt Dahlberg – og satte pucken iskaldt i mål.

Minutter senere kom utligningen. Flere ganger hamret Frisk Asker-spillerne pucken mot Sparta-målet, og til slutt havnet pucken hos Anders Bastiansen foran mål. Veteranen reagerte lynhurtig, og prikket pucken inn mellom beina på Lillegrend.

Godkjente mål

Etter en tam start på den tredje perioden, tok det for alvor fyr de siste 12 minuttene.

Først satte Endre Medby inn ledermålet for Frisk Asker, godt hjulpet av Phil Marinaccio. Nyervervelsen dro seg inn i sonen, dro av et par motstandere – og fyrte av. Målvakt Lillegrend fikk ikke kontroll, og en sylfrekk Medby lirket inn pucken til 3–2.

Gleden ble kortvarig, da gjestene utlignet drøyt tre minutter senere. Igjen måtte dommerne søke videobildene for hjelp, denne gang for å finne ut om pucken gikk via en Sparta Sarpsborg-hanske eller ikke. Etter flere visninger konkluderte dommerne med at målet var godkjent.

Det kom ingen avgjørelse i åpent spill, men i straffeslagkonkurransen var Sparta Sarpsborg overlegne med 3–0. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.