Skip to main content

Her er Frisk Askers første sportssjef

Vidar Wold skal være Frisk Askers fungerende sportssjef det neste året. – Å være trener er fantastisk gøy, men å være med og påvirke klubbens sportslige valg er veldig spennende, sier 48-åringen.

Vidar Wold skal være Frisk Askers fungerende sportssjef det neste året. – Å være trener er fantastisk gøy, men å være med og påvirke klubbens sportslige valg er veldig spennende, sier 48-åringen. 

Foto: KARL BRAANAAS

Vidar Wold bytter trenerjobben med å bli Frisk Askers første sportssjef.

– Dette er noe jeg har lyst til å være med på, sier Asker-mannen. 

Den tidligere landslagsmålvakten i ishockey vant sluttspillgull med Frisk i 2002. Etter at han la opp i 2007, har han hele tiden bidratt i i klubben – de siste årene som trener. Nå blir han klubbens første fulltidsansatte sportssjef. 

Vidar Wold røper at han ble spurt for en måned siden om han kunne tenke seg jobben.

– Å være trener er fantastisk gøy, men å være med på å påvirke klubbens sportslige valg er veldig spennende. Å være med på denne reisen er for godt til å kunne si nei til, kommenterer 48-åringen. 

I februar flyttet Frisk inn i splitter ny og moderne arena på Risenga. Klubben ansetter en sportssjef for å profesjonalisere organisasjonen. 

Wold har ett år igjen av treneravtalen med Frisk Asker. Han forteller at han står i kontrakten, skifter stillingsinstruks og blir fungerende sportssjef, og at hvis partene er fornøyde etter et år, kan forlengelse være aktuelt. 

– Vi går en veldig spennende tid i møte, med ny arena. Det gir Frisk nye muligheter. Men arenaen fyller seg ikke selv, vi må ha et godt produkt og lever av A-laget. 

Profesjonaliserer Frisk

Daglig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen, sier klubben i flere år har snakket om at de må ha en ansatt sportssjef.

– Det er en viktig rolle som vi til nå har utført med frivillige. Det har fungert veldig bra, men skal vi ta et steg og utvikle oss videre er vi nødt til å ha en som har ansvaret for dette.

Sørensen sier sportssjefen både skal bygge, profesjonalisere og sørge for at det er en rød tråd i klubben.

– Vi skal vite hvordan det skal være fra man kommer til Frisk som 7-åringer. Vi skal rett og slett ha en plan på det. Da trenger vi en som kjenner alle delene i klubben og da er Vidar en som kan ta oss den veien, kommenterer Sørensen.

Frisks daglig leder, Nicolay Sørensen.

Frisks daglig leder, Nicolay Sørensen.

Foto: Knut Bjerke

Fortsatt sportskomité

Frisks sportskomité har bestått av Dag Høyem, Patrick Gandolfi Hellman og Christian Haune. Sistnevnte går inn i styret og får ansvaret for sport.

Haune og Wold skal videreutvikle sportskomiteens rolle. Wold påpeker at han har vært medlem i sportskomiteen eller trener siden 2007. 

– Jeg vet hva jeg begir meg inn på og hva som har vært Frisks suksess. Vi skal fortsatt ha en sportskomité som jeg kan diskutere med. Jeg skal ikke bestemme alt og tro jeg vet best, sier han.

Haune forteller at de vil bruke det neste året på å tydeliggjøre stillingen på lengre sikt, og at det har vært innlysende at Vidar Wold var den beste til å bekle rollen nå.

Han sier ansettelsen av en sportssjef forhåpentlig skal øke hastigheten på å få gjennomført en del ting som raskt kan bringe Frisk fremover.

– Vi har drevet sporten på frivillig basis, det bærer ikke inn i fremtiden, sier Haune som sier hans egen rolle blir å lede en prosess som skal ta Frisk dit de ønsker i et treårsperspektiv.

Ny trenerkabal

En av de første jobbene for Wold blir å finne ut av hvordan trenerkabalen i Frisk skal se ut. Selv går han altså ut av tospannet med Jan André Aasland. 

– Vi får se hvordan vi syr sammen trenerteamet.

Fortsatt blir topp fire målet. Og fortsatt gjelder samme Frisk-strategi: Vite hva de henter av importspillere og norske spillere, og dyrke frem egne talenter. 

– Vi skal fortsette å være gode på det vi allerede er gode på. Og vi skal bli flinkere til å ha oversikt over egne rekker og markedet der ute. Vi skal ikke undervurdere viktigheten av å ha lokale spillere. 

Christian Haune går inn i Frisk-styret og blir den Vidar Wold rapporterer til.
Christian Haune går inn i Frisk-styret og blir den Vidar Wold rapporterer til.
Foto: Privat

Wold forteller at det allerede er gjort noen grep i klubben. Første dag etter påskeferien begynte spillerne å trene barmarkstrening tidlig om morgenen. 

– Hverdagen deres kommer til å bli mer profesjonalisert, sier Wold og røper at det også er ansatt en fysisk trener i 40 prosents stilling.

 – Vi ønsker å maksimere hverdagen slik at spillerne blir best mulig forberedt. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.