Skip to main content

Han har over 300 kamper for Frisk, nå legger han opp

Fredrik Lystad Jacobsen (oransje drakt) legger skøytene på hylla.

Fredrik Lystad Jacobsen (oransje drakt) legger skøytene på hylla. 

Foto: KNUT BJERKE

Fredrik Lystad Jacobsen (31) gir seg som ishockeyspiller i Frisk Asker. 

Det er nettstedet nitten.no som melder dette. Det er kombinasjonen jobb og ishockey som gjør at 31-åringen nå legger opp.

– Jeg skal ikke snakke for andre, men for meg så er skole og jobb vanskelig å kombinere med ishockey, sier han til nettstedet. Han utdanner seg til en jobb som revisor.

Før sist sesong hadde han spilt 321 kamper for Frisk Asker. Denne sesongen har han spilt 17 kamper i den amputerte sesongen.

Fredrik Lystad Jacobsen legge opp som ishockeyspiller.

 Fredrik Lystad Jacobsen legge opp som ishockeyspiller. 

Foto: KARL BRAANAAS

Han legger overfor nettstedet ikke skjul på at det å gi seg som toppspiller ikke var helt urealistisk.

Planlagt

– Får vel si at dette var planlagt. Klubben var lenge i tvil om de skulle beholde meg, men jeg fikk en siste sesong. Så er det selvfølgelig synd at det ble en sesong som det ble, forteller han.

Han synes heller ikke han har prestert godt nok på isen denne sesongen.

– Jeg er en person som setter høye krav til meg selv hele tiden, og når jeg ikke får trent like mye som før og presterer dårlig i tillegg så kan jeg like gjerne gi meg. Har vært noen dager hvor jeg føler at jeg har spilt så dårlig at jeg går rundt og er sur og grinete. Det ønsker jeg ikke lengre, forteller han til nitten.no.

Stor med OL

Slik rangerer han sin egen karriere, som også førte han til Storhamar og Sparta.

– Uff, hvor skal jeg begynne? Seriemesterskapet 2008 med Zuccarello (Mats), Abbot (brødrene Cam og Chris) og Johnny Nilsen var stort. Der hadde vi en god miks av gamle og unge. Det var helt sykt å tenke tilbake på. Å representere Norge i et OL er også noe jeg setter høyt på lista. Alt det rundt og det er jo en drøm som går i oppfyllelse. Og ikke minst NM-gullet. Vanskelig å få noe større i Norge da, forteller han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.