Skip to main content

Full forvirring rundt Bergman-sykdom

Sune Bergman ble rammet av hjerneslag forrige uke, melder Halden Arbeiderblad.

Sune Bergman ble rammet av hjerneslag forrige uke, melder Halden Arbeiderblad.

Foto: KARL BRAANAAS

Tidligere Frisk Asker-trener Sune Bergman (68) har blitt syk, og skal likevel ikke trene Comet neste sesong.

Svensken ble tidligere i år klar for 1. divisjonsklubben Comet, men har nå gitt beskjed om at han ikke trener klubben denne sesongen – grunnet helsen. Halden Arbeiderblad meldte opprinnelig at svensken fikk hjerneslag forrige uke, og har vært innlagt på sykehus. 

Det benekter Bergman.

– Så alvorlig er det ikke, det er mer lignende lumbago som er så slitsomt at jeg ikke kan gå eller gå på skøyter, og da kan jeg ikke jobbe, sier Bergman til Aftonbladet.

Han var ute i skogen og gikk da han fikk smertene, og opplevde at benene bare forsvant under seg.

– Det viktigste nå er at det går bra med Sune. Jeg snakket med han nylig, og han er lei seg fordi han hadde gledet seg til jobben. Men helsa går selvfølgelig først, vi ønsker ham og familien alt godt, sier sportssjef i Comet Martin Engebretsen til lokalavisen.

Bergman sier legene fremdeles holder på med undersøkelser. Svensken skal ha sagt seg villig til å bidra for Comet på andre måter. 

– Han har sagt at han ønsker å bidra som en slags mentor for klubben, det setter vi stor pris på, sier Engebretsen.

Frisk Asker-helt

Bergman trente Frisk Asker i to perioder, frem til 2018. Svensken ønsket den gang å bli værende, men fikk ikke fornyet kontrakt av klubben. Bergman kom til Frisk Asker for første gang foran 2007/08-sesongen. Han vant serien i debutsesongen, hvor Frisk Asker senere tapte sluttspillsfinalen mot Storhamar. Bergman trente Frisk Asker frem til 2010, før han vendte tilbake i 2012. 

Svensken har i tillegg en SHL-tittel for HV71 på sin merittliste og har også vært trener for Leksand i SHL, Troja-Ljungby og Sundsvall i Allsvenskan, og Hudiksvall i divisjon 1.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.