Skip to main content

Frisk-veteran med i tre nye år

Mats Frøshaug var god for Frisk Asker i sluttspillet og spilte med gullhjelmen. Her avbildet etter å ha skadet hånden.

Mats Frøshaug var god for Frisk Asker i sluttspillet og spilte med gullhjelmen. Her avbildet etter å ha skadet hånden. 

Foto: KARL BRAANAAS

Mats Frøshaug (33) var en av Frisk Askers beste spillere i sluttspillet og belønnes med ny treårskontrakt. 

Frisk Asker starter barmarkstrening etter påske. Like før helligdagene fikk de signert en viktig spiller på langtidskontrakt. Mats Frøshaug leverte 15 mål og 13 assist i grunnspillet forrige sesong, før han sto frem som en av lagets viktigste spillere i sluttspillet. 

– Jeg trives vanvittig godt her! Det er en ryddig organisasjon, som gjør at det er trygt og godt å være her. Det føles veldig bra å skrive under på en langsiktig kontrakt. Ikke minst er det gøy at Frisk tenker at jeg fortsatt har litt igjen i tanken, sier Frøshaug til klubbens hjemmeside

Leder

Klubben har allerede signert de lokale ungguttene Emil Kvernmo Wasenden (17) og målvakt Henrik Fayen-Vestavik (21) på nye kontrakter. Frøshaug skal være en av lederne på laget. 

– Jeg skal være en ledende spiller, som bruker min erfaring inn mot laget som et kollektiv. Samtidig skal jeg ikke bare være her for å oppdra unggutta, men jeg ønsker også å være blant de bedre hver trening og hver kamp, hele sesongen, sier Frøshaug. 

– Noe av det viktigste med signeringen av Frøshaug er at han er en ledende spiller i troppen, med rutine og erfaring. Han er viktig både på og utenfor isen. Mats er en type spiller som alltid setter laget foran seg selv for å oppnå best mulige resultater. Med denne signeringen i boks, er vi et steg nærmere det som vil danne kjernetroppen i Frisk Askers norske stamme, sier Frisk Asker-trener Vidar Wold. 

Sluttspillsform

Mats Frøshaug var blant tigrenes beste spillere da de møtte Sparta i sluttspillet. Frisk havnet under i kamper, men Frøshaug ofret seg og spilte til tross for et brudd i hånden da laget utlignet kvartfinaleserien til 2–2 i kamper. 

– Det er kjempeviktig å ha spillere som kan spille gjennom smerte, sa Frisk Asker-trener Jan André Aasland til Budstikka etter 4–2-seieren over Sparta

Frøshaug kom til Frisk Asker fra svenske Tingsryds AIF før 2018-19-sesongen. Etter påske starter han oppkjøringen til sin femte sesong for tigrene. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.