Skip to main content

Frisk vant 2-0 borte mot VIF

Ny treningskamp: Thomas Valkvæ Olsen og Frisk møter Vålerenga til treningskamp for andre gang denne sesongoppkjøringen. Dette fra et tidligere oppgjør mot rivalen. 

Foto: JOAKIM S. ENGER

To raske scoringer på under minuttet var det som skulle til for å dra seieren i land i treningskampen mot Vålerenga torsdag kveld. 

Vålerenga - Frisk Asker 0-2 (0-0, 0-2, 0-0) 

Frisk Asker scoret to mål i 2. periode ved Mikael Dokken og Victor Björkung. Anders Bastiansen var nest sist på begge scoringene. 

Slik var kampen

1.periode i Ungdomshallen på Jordal var en tam affære. Frisk dro på seg seks utvisninger i løpet av perioden, og det ble av den grunn vanskelig for Asker-guttene å sette noe ordentlig preg på kampen. Heldigvis klarte ikke hjemmelaget å utnytte 12 minutter med overtall.

Periodens største sjanse var det Frisk-spiller Eskil Wold som stod for. Han dro seg innover i banen og fyrte av et knallhardt skudd rett i metallet. Nærmere kom ingen av lagene.

To kjappe scoringer i 2. periode.

Men i 2. periode skulle det bli andre boller fra Frisk-guttene. Perioden startet egentlig litt som andre, dog med noen flere avslutninger fra begge lag. Ni minutter ut i perioden smalt det plutselig. Thomas Valkvæ Olsen viste noen fine tekniske finesser med pucken. Den havnet etter hvert over til Anders Bastiansen. Fra han gikk pucken tilbake til Mikael Dokken som enkelt kunne sette inn 1-0 bak en utspilt VIF-keeper.

Og lyden av nettsus hadde omtrent ikke lagt seg før ballen nok en gang lå i buret bak hjemmelagets målvokter Breivold. Før et minutt var gått stod det 2-0 til Frisk. Veteranen Anders Bastiansen var nok en gang nest sist på pucken. Denne gangen var det Victor Björkung som var målscorer for Askerbøringene. Det ble ingen flere scoringer i tredje periode og dermed fikk Frisk revansj etter 3-1 tapet tidligere i oppkjøringen mot VIF. 

Før kampen

Mot Ringerike onsdag forrige uke gikk Frisk på et 6-4 tap. Da fikk rutinerte og viktige spillere som Anders Bastiansen, Thomas Valkvæ-Olsen, Viktor Granholm og Victor Björkung være igjen hjemme i Asker. Disse er tilbake i torsdagens treningskamp mot VIF. I tillegg er den finske nysigneringen, Jimi Kuronen, klar for debut i Frisk-drakten. 

Frisk har varslet de kommer til å spisse laget de to siste treningskampene, som er mot henholdsvis kveldens motstander Vålerenga og Sparta om en uke. Lørdag 3. oktober serieåpner de hjemme mot Narvik. 

Vi oppdaterer med kampens viktigste hendelser nedenfor

3. periode: 

20: Kampen er over. Frisk vinner 2-0 over Vålerenga. 

20: Det siste som skjer her er nok Hampus Gustafsson som går i tottene på Vålerenga-spiller. Dommerne bryter imellom etterhvert. 

19: Vålerenga tar ut keeper i et siste forsøk på å komme tilbake i denne kampen. 

16: Hjemmelaget med et visst trykk nå, men Frisk forsvarer seg godt. 

12: Frisk sin spiller nr. 43, Max Krogdahl, drar på seg en 2. minutter for slashing. 

10: Viktor Granholm er veldig nære å føre Frisk opp i 3-0. Han drar av keeper, men da forsvinner pucken for han i det han skal sette den i det åpne buret. 

8: Rett før Vålerenga blir fullt lag er Kuronen veldig nære sitt første mål i Frisk-drakten, men skuddet går i metallet. 

7: Både Bastiansen og Valkvæ-Olsen har fått sine muligheter, og spesielt førstnevnte burde klart bedre, men han sleivet pucken til side for mål. 

5: Vålerenga har to spillere i utvisningsboksen nå. Dette kan Frisk utnytte. 

3: Frisk er fulltallige. Dahlberg stoppet det som kom fra forsøk av hjemmelaget på en grei måte i dette undertallsspillet for Frisk sin del. 

0: Vi er i gang med tredje og siste periode her i Ungdomshallen på Jordal. Frisk dro tidlig på seg en 2. minutter og starter dermed denne perioden i undertall. 

2. periode:

20: Andre periode er over, og Frisk leder 2-0 etter to kjappe scoringer midt i perioden. Skuddstatistikken ble 12-8 til Frisk. 

18.30: Jimi Kuronen kommer alene mot mål, og har bare VIF-keeperen igjen å overliste. Det klarer han ikke. Dermed står det fremdelse bare 2-0 til Frisk. 

17.30: Kampen svinger mye frem og tilbake nå. En del rot fra begge lag i det oppbyggende spillet. 

15: Hjemmelaget er fulltallige. Frisk klarte ikke å skape noen store målsjanser i den overtallsperioden. 

13: VIF får en spiller utvist. Da er Frisk enda en gang i overtall i denne andre perioden. 

10: Og like etterpå står det 2-0 til Frisk. Bastiansen er for andre gang sist på pucken. Målscorer er Victor Bjørkung. 

9: Frisk tar ledelsen. Thomas Valkvæ-Olsen gjør noen fine finesser før det blir litt klabb og babb. Pucken havner til slutt ned hos Mikael Dokken som enkelt setter inn 1-0 til Frisk. 

8: Det er ikke slik at det lukter veldig mål i denne kampen, men kanskje nullen snart sprekker? 

7: Da er Frisk mer med i kampen. Frisk bygger opp et angrep, som Nicolay Andresen avslutter. Skuddet går rett på VIF-keeperen. 

4: Vålerenga best i gang denne perioden. Har mest trøkk over seg, og er mer skumle fremover. Fyrer av gårde skudd på skudd, men det er potte tett med spillere fremfor Dahlberg. 

3: Vålerenga er fulltallige og skaper med en gang en farlighet. Magnus Henriksen fyrer avgårde et hardt skudd, men Dahlberg er med på notene. 

0: Da er vi i gang her. Vålerenga starter med å få en 2. minutter. Frisk i overtall. 

1. periode:

20: Da er 1. periode over her. Skuddstatistikken viser 7-3 til Frisk Asker. 

19: Debutanten Jimi Kuronen hos Frisk fyrer av et skudd. Det blir for løst, og blir blokkert før det når frem til mål. 

18: Et lite stopp i spiller her. Frisk-spiller Christiansen ligger nede. Han kommer seg på bena, mens han tar seg til haken. Kanskje en albue fra en VIF-spiller der?

16: Eskil Wold drar med seg pucken over store deler av banen. Han fyrer av gårde et skudd som går i metallet. Dagens største sjanse går til bortelaget Frisk. 

15.50: Frisk er igjen fullt lag. 

14.30: Sondre Olden på VIF fyrer av gårde et skudd. Det går rett på Dahlberg i Frisk-buret, som ikke har blitt satt på mange prøvene så langt i dag. 

13.50: Frisk får nok en gang en spiller utvist. 2. minutter går denne gangen til Geheb for høy stav. 

13: Bastiansen slår en nydelig pasning over til Bovim. Han får god tid til å sikte, men skuddet går utenfor. 

11.30: Frisk er fulltallige igjen. Har så langt klart seg fint i undertall. 

10.30: Ingen store sjanser til noen av lagene de første ti minuttene av denne perioden. Mange tette dueller, men ingen av lagene klarer å ta et skikkelig overtak. 

9.30: Frisk drar på seg nok en 2. minutter. Denne gangen er det Krogdahl som får den. 

4.50: Frisk er fulltallige. Den undertallsperioden red de fint av. 

2.50: To minutters utvisning til Frisk Askers nr. 15, Mikael Dokken. 

1: Frisk har åpnet denne kampen best. Først bryter Frøshaug en VIF-pasning i farlig sone, men avslutningen går over vantet. Like etterpå er de farlig frempå igjen, men da er Breivold i VIF-buret med på notene og får avverget enkelt. 

Dette er rekkene til Asker

Nicklas Dahlberg i mål. 

1. rekken: Bovim, Vaaler, Dokken, Bastiansen og Valkvæ-Olsen. 

2. rekken: Krogdahl, Bjørkung, Lystad, Geheb, Wold, Granholm. 

3. rekken: Andresen, Kuronen, Christiansen, Frøshaug, Jacobsen

4. rekken: Rosdahl, Thomassen, Gustafsson, Bjørndal

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.