Skip to main content

Frisk-trenere: – Vi har noe i CHL å gjøre

Det ble to strake tap i Europa for Jan André Aasland og Vidar Wold. Her tar de time out i den andre perioden borte mot Klagenfurt.

Foto: Simen Solum Waagsether

Etter 120 minutter med CHL – de fleste i egen sone – mener Frisk Asker-trenerne at klubben har lært mye. Men de har dårlig tid. 

For allerede 6. september venter returmøtet med EHC Bie-Bienne. Hjemmekampen mot KAC Klagenfurt kommer to dager senere. Sistnevnte ble mer enn en håndfull lørdag kveld. 

– Det var klasseforskjell mellom lagene. Klagenfurt imponerte med fart og pasningsferdighet. Da blir det slik. De er mye i sonen vår, og skaper mye trykk. Vi har mer enn nok med å henge på tempoet. Det er lærdommen vi tar med oss herfra, sier Vidar Wold. 

Med 36 utvisningsminutter over to kamper, 22 av disse mot KAC Klagenfurt lørdag, fikk Frisk Asker et tungt møte med Europa 2019. Torsdagens 1-2-tap mot EHC Biel-Bienne var langt jevnere enn 0-3-tapet mot KAC Klagenfurt lørdag, men oppsummert ble det mye forsvarsjobb på de regjerende norske mesterne. 

– Vi har kvalifisert oss, så vi hører jo hjemme her. Vi visste det ville gå fort, og at det ville bli tøft. Men en kjempefin erfaring for oss, som vi kan ta med oss hjem og tenke over. Hvordan skal vår hverdag legges om for å holde dette nivået, det blir en fin utfordring for oss, sier Wold. 

Etter tapet i Sveits var trener Jan André Aasland klar på at Frisk Asker ikke blir noen kasteball i Europa. 

– Jeg synes absolutt vi har noe på dette nivået å gjøre. En høyt rangert sveitsisk liga, hvor vi henger med. Vi blir ingen kasteball. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.