Skip to main content

Frisk må takke for kampen med hanskene på

Anders Bastiansen (t.v.) og Victor Björkung hilste på hverandre med «fistbump». Det må de gjøre etter kampen mot Lillehammer også.   

Foto: EVA GROVEN

Når Frisk- og Lillehammer-spillerne skal takke hverandre etter torsdagens kamp, blir det med hanskene på. Årsaken er koronaviruset.

– Med det sykdomsbildet som er i verden nå, er det vel bare positivt at man kommer med en slik oppfordring, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

I helgen la Norges Ishockeyforbund ut en melding på sine nettsider, der de blant annet ba spillere om å takke for kampen med knyttet neve og hanskene på. Forbundet ønsker at alle som spiller kamper skal ta forholdsregler for å forhindre smitte av sykdom.

Dette er forbundets råd:

  • Vær nøye med håndhygiene. Vask hendene godt med såpe og lunkent vann.
  • Hold dere minst en meter unna folk som har luftveissymptomer (hoste).
  • De som eventuelt hoster bør gjøre dette i engangs papirtørkle eller i albuekroken.
  • Ikke benytt spillere dere har mistanke om å være syke.
  • Takke for matchen med knyttneve og hanskene på.

– Dette er en anbefaling fra vår side. Vi kommer ikke til å følge opp dette overfor klubbene, men jeg regner med at mange følger våre anbefalinger. Jeg tror klubbene også selv har noen tanker rundt dette, sier generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund til Budstikka.

–   Vi følger bare Folkehelseinstituttets anbefalinger, legger han til.

Vil nevne det

Frisk Asker-trener Jan André Aasland sier han ikke kommer til å gjøre noe stort poeng ut av det, men at han kommer til å nevne hilseregelen i kampforberedelsene.

– Jeg kommer til å si ifra om det. Men jeg kjenner mest til dette fra skriverier i mediene, sier han.

– Er det i ferd med å bli et hysteri?

– Det skal ikke jeg si noe om. Vi må bare følge opp det ekspertene sier, sier Aasland.

Vasker ned garderoben

Frisk-sjefen sier klubben uansett gjør spesielle forberedelser med tanke på sluttspillet som begynner om ikke altfor lang tid.

– Før sluttspillet tar vi en skikkelig nedvasking av garderoben. Vi vasker den selvfølgelig også under sesongen, men foran sluttspillet er det en skikkelig grundig vask. Det er for å minimere mulighetene får smitte av alle slag, sier Aasland.

Han forteller at de også har punkter i garderoben der det står Antibac.

– Det er noe vi har gjennom hele sesongen, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.