Skip to main content

Frisk-legende må snart bestemme seg

Anders Bastiansen etter at kvartfinaletapet for Sparta var et faktum. 41-åringen vet fortsatt ikke om det var hans siste ishockeykamp på toppnivå.

Anders Bastiansen etter at kvartfinaletapet for Sparta var et faktum. 41-åringen vet fortsatt ikke om det var hans siste ishockeykamp på toppnivå. 

Foto: KARL BRAANAAS

Frisk-legenden Anders Bastiansen (41) vet ikke om vi har sett ham på isen for siste gang. Klubben varsler at de ikke kan sitte over sommeren og vente på et svar. 

– Jeg tenker hele tiden og har ikke klart å bestemme meg ennå, sier Anders Bastiansen. 

Veteranen, som har spilt utrolige 619 kamper for Frisk, har rundet 41 år og blir 42 i oktober. Kontrakten hans med Frisk har gått ut, og Bastiansen innrømmet allerede rett etter kvartfinaletapet for Sparta at han er i tenkeboksen om fremtiden. 

– Jeg synes det er gøy å spille, har begynt å trene litt igjen og holder kroppen i gang, forteller han. 

Den mangeårige utenlandsproffen og landslagskjempen var åpen om at å oppleve å spille i ny ishall i Asker var en stor motivasjon for ham. Det gikk i oppfyllelse på tampen av årets sesong. Bastiansen innrømmer at det var en tomhetsfølelse etter kvartfinaletapet for Sparta. 

– Den kommer uansett når man er slått ut. Samtidig visste jeg ikke om det var siste gang for min del, så da ble det blandede følelser. 

Fortsatt moro

Bastiansen sier at han skal være 100 prosent motivert og kommer til å gå «all in» hvis han fortsetter. 

Tanken på å slutte med sporten han elsker er både skummel og ikke. 

– Det er skummelt å tenke på at jeg kanskje ikke skal spille ishockey noe mer. Samtidig har jeg tre gutter som spiller ishockey, og kommer i så fall til å være med på mer med dem. 

41-åringen innser at han nok må ta en avgjørelse før sommeren. 

– Å spille hockey er kjempegøy, og når du er over 40 er det gøy å leke med dem som er yngre enn deg. Det jeg kanskje er mest redd for, er å savne samholdet. 

Trenger svar

Frisk-trener Vidar Wold sier de har løpende dialog med Bastiansen. 

– Han må først og fremst bestemme seg for om han vil fortsette med toppidrett og legge ned arbeidet som trengs. Han har vært enormt god på det i alle år, sier Wold. 

Han legger til at han forstår godt at Bastiansen er i tenkeboksen. Og Frisk-bossen påpeker at klubben ikke kan vente altfor lenge med å få et svar. 

– Vi i Frisk kommer til å legge litt press på ham for en avgjørelse. Lagbyggingen vår gjøres nå. Vi kan ikke sitte så veldig lenge og vente, uavhengig om det er «Basse» eller noen andre.

Wold legger til at det ikke er mange norske spillere tilgjengelig av Anders Bastiansens kaliber og at klubben må ha mulighet til å finne en erstatter for ham, hvis han gir seg.

– Han skal få bruke litt tid, men vi kan ikke sitte inn i sommeren og holde av en plass. Vi må sammen sette en dato. 

Frisk-treneren sier han er helt trygg på at Bastiansen kommer til å være fullt motivert og har mer å gi, hvis han bestemmer seg for å ta en sesong til. 

– «Basse» er såpass ærlig at han ikke spiller hvis han ikke er på nivået han ønsker. Slik jeg kjenner ham, vil han være med og føle at han er en viktig bidragsyter. Hvis ikke vil han si at nok er nok. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.