Skip to main content

Frisk-kontrakter på korona-vent

Frisk Asker-trenerne Jan André Aasland (t.v.) og Vidar Wold kommer etter alt å dømme til å fortsette som likestilte trenere for Frisk Asker.

Frisk Asker-trenerne Jan André Aasland (t.v.) og Vidar Wold kommer etter alt å dømme til å fortsette som likestilte trenere for Frisk Asker.

Foto: KARL BRAANAAS

Jan André Aasland (30) og Vidar Wold (46) vil fortsette som likestilte trenere i Frisk Asker. Men den endelige kontraktsigneringen er på korona-vent.

– Vi er i forhandlinger, og jeg vil si at vi har hatt en god dialog hele veien. Men selve signeringen ble vel satt litt på hold av flere grunner. Jeg har en pappaperm jeg må ta ferdig, samtidig som den situasjonen vi er i nå med koronaviruset har gjort at det har drøyd litt, sier Jan André Aasland.

Sammen med Vidar Wold ledet han klubben til sitt første NM-gull på mange år da klubben hentet hjem kongepokalen i 2019. Faktisk er Frisk Asker fortsatt regjerende mestere, i og med at 2019/20-sesongen ble avlyst før sluttspillet i det hele tatt kom i gang på grunn av koronaviruset.

– Vi er med videre. Men alt fikk en bråstopp da sesongen sluttet slik den gjorde. Ting ble satt litt på vent, sier Vidar Wold om ferdigforhandlingen av kontraktene.

Bygger opp klubben

– Vi er enige med begge to. Men vi har ikke satt oss ned og skrevet kontraktene. Det vil vi gjøre, sier daglig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen.

De to kommer til å fortsette som likestilte trenere.

Det er likevel en forskjell på de to hovedtrenerne. Jan André Aasland ønsker seg en toårskontrakt med de regjerende norgesmestrene. Vidar Wold ser kun ett år frem i tid.

– Jeg har gitt klubben beskjed om at jeg ønsker en toårskontrakt. Vi må begynne å bygge klubben på nytt, da noen av spillerne er eldre. Petter Kristiansen er ferdig. Spillere som Anders Bastiansen og Henrik Ødegaard bidrar bra, men vi må også begynne å tenke på nye spillere. Jeg har lyst til å være med å bygge opp klubben, sier Aasland.

– Dessuten trives jeg veldig godt i Frisk. Det er bra mennesker i klubben og du skal ikke se bort fra at jeg kommer til å bli her i flere år, sier Aasland.

– Jeg ønsker foreløpig å ta ett år av gangen. Jeg har sønner som selv spiller ishockey, og de vil jeg følge opp. Ett år passer i denne omgang veldig bra for meg. Så kan det selvfølgelig blir flere sesonger også, sier Vidar Wold.

– At Jan André ønsker seg en toårskontrakt, er ikke noe jeg er negativ til. Men det må også sportskomiteen være med på å avgjøre, sier Sørensen.

Roser samarbeidet

De to trenerne legger ikke skjul på at de trives som likestilte trenere.

– Vi har et veldig godt samarbeid, og jeg trives sammen med Vidar, både som menneske og som ishockeytrener, sier Aasland.

– Vi er veldig klare på hva som er våre styrker og svakheter. Samtidig er vi begge to ydmyke nok til å se at vi fortsatt kan utvikle oss mye som trenere. Det er ingen som har noen prestisje i hva som er rett eller galt, sier Vidar Wold.

Klubben og trenerne regner med at kontraktene vil bli signert i løpet av mai/juni. Per nå er begge permittert.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.