Skip to main content

Frisk-jubel etter strålende scoring og overtidsmål

Eskil Wold (foran) scoret Frisk Askers første da Sparta ble slått etter overtid tirsdag.

Eskil Wold (foran) scoret Frisk Askers første da Sparta ble slått etter overtid tirsdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Det måtte overtid til. Men en drømmescoring og en kontant avslutning sørget for Frisk Asker-seier tirsdag kveld.

SPARTA SARPSBORG – FRISK ASKER 1–2 (e.e.o.: 0-0, 0-1, 1-0, 0-1)

– Det var et veldig bra mål. Jeg skulle gjerne sagt at det var tatt rett ut av treningsboken min, men det er bra spillehoder på alle tre som gjør at vi kan score sånne, smiler Frisk Asker-trener Jan André Aasland etter 2-1-seieren borte mot Sparta, etter spilleforlengelse, tirsdag.

Frisks 1-0-scoring kom nemlig på meget flott vis: Hampus Gustafsson slo tvers over til David Morley, og poengkongen fulgte opp med en fantastisk pasning på første touch til Eskil Wold. 19-åringen brukte ett touch på å få kontroll og vendte opp, før han med backhand lekkert satte pucken i nettet.

– Jeg har god kjemi med Morley, og vet at om jeg gjør meg åpen, så finner han meg, og slipper pucken. Jeg fikk den jo, og det ble bare naturlig for meg å snurre rundt og prøve å treffe mål. Den gikk inn, og det var bra spill i forkant og. Det var kult, sier Wold selv.

Scoringen var hans tiende for sesongen – og hans 20. poeng totalt.

– Det er deilig å kjenne at man bidrar litt og. Og når man spiller med sånne spillere som jeg gjør, så må jeg jo få poeng, smiler han.

– Veldig god bortekamp

Scoringen kom i kampens andre periode. I den tredje utlignet Sparta – også denne scoringen var flott – og kampen måtte gå til spilleforlengelse. Her var Frisk Asker best, og David Morley banket inn den avgjørende scoringen.

Dermed klatrer Frisk Asker opp på samme poengsum som Vålerenga på tabellen, bare to poeng bak Sparta som ligger på tredjeplass.

– Vi gjør en veldig god bortekamp. Vi har såpass bra kontroll borte mot Sparta som vi har, og slipper til lite. Jeg synes vi fortjente tre poeng. Vi er fornøyde med kampen, sier Aasland.

– Kampen svinger mye frem og tilbake i første periode. Vi tar mer over i den andre, der vi også får noen power play. I den tredje presser Sparta, og får utligningen. Men vi gjør en god defensiv jobb, og alt i alt er det en ganske bra kamp av oss, supplerer Wold.

Gode muligheter

Frisk hadde nemlig gode muligheter også før de to scoringene. Kampen bølget frem og tilbake innledningsvis, og fem minutter før første pause kom Mats Frøshaug til Frisk Askers så langt største sjanse. Mikkel Seiergren Christiansen vant pucken høyt, og den spratt til Frøshaug. Dessverre for Frisk fikk ikke løperen løftet pucken over Sparta-keeper Jake Paterson. 

Andre periode var knapt i gang da Frøshaug kom til en ny, god mulighet, men avslutningen gikk utenfor.

David Morley avgjorde kampen for Frisk Asker.

David Morley avgjorde kampen for Frisk Asker.

Foto: KARL BRAANAAS

Så kom målet – og Frisk fortsatte å kjøre kampen. Like etter scoringen kom Seiergren Christiansen litt for tett på keeper da han avsluttet, og Frøshaug fikk ikke ordentlig dreis på returen. Umiddelbart etter at Sparta fikk kampens første utvisning kom så Jacob Lagace til en kjempesjanse – men pucken traff stolpen.

To ganger i siste periode kom Viktor Granholm seg fri for Frisk, men forsøkene alene med keeper ble stoppet. 

Defensivt fokus

Frisk slapp heller ikke til mye, noe som gleder både Wold og Aasland.

– Vi har hatt litt fokus på det de siste ukene. Det var en periode vi slapp inn ganske mye, men nå har det vært bedre de siste fire-fem kampene. Vi holder antall baklengs lavt, og det er positivt å se at vi kan ha en god defensiv struktur, sier Aasland.

Han legger til at laget er avhengig av dem som kan bidra med poeng, men alle kan ikke score mål.

– Vi må ha dem som gjør den andre jobben også. Det må vi huske på, vi er veldig fornøyde med dem som scorer mange poeng, men vi er avhengige av grovarbeiderne også. Og de gjør en fantastisk jobb i dag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.