Skip to main content

Frisk er seriemestere!

SERIEGULL: Ifølge en rekke hockeyprofiler kan Rikard Fjeld (bakerst), Robin Dahlstrøm (nr. 29), Mats Zuccarello Aasen (gullhjelm) og resten av Frisk-laget juble som seriemestere i kveld.

30 års ventetid er over. Frisk Asker er seriemestere i ishockey!

Asker-laget trengte et poeng for å bli seriemestere. I en stappfull Askerhall gjorde Frisk-guttene jobben i en høydramatisk kamp.

- Dette overgår sluttspillgullet i 2002, sier kaptein Johnny Nilsen.

- Den gangen hadde vi et kjempelag. Nå derimot, var vi dømt nord og ned. Faktisk flere ganger i løpet av sesongen. Men vi har kommet tilbake hver gang, sa en kjempestolt Frisk-kaptein.

1. periode:

Frisk-trykket avtar litt etter noen minutter. Bortelaget kommer noe mer med.

Midtveis i perioden begynner Frisks superrekke med brødrene Abbott og Joachim Flaten å få fart på skøytene.

10.48: 1-0: Markus Eriksson kommer fra venstre og trekker seg innover i banen. Sender i vei et skudd som finner veien til nettet. Taket løfter seg i Askerhallen!

14.22: Dagens nest høyeste jubel i hallen. Storhamar leder 2-0 over Vålerenga.

Comet pådrar seg to utvisninger.

18.05: Enormt Frisk-trykk. Eriksson skyter i tverrliggeren. Frisk-guttene står i kø for å score.

Høy temperatur nå. Frisk og Comet får en utvisning hver. Frisk fortsetter å skape sjanser i overtall uten å få uttelling.

2. periode:

23.53: Cameron Abbott får et skudd i nakken og går ned for telling. Hjelpes av isen.

25.40: Frisk får ikke klarert skikkelig. Kjempesjanse for Comet.

26.50: Cameron Abbott er tilbake på isen.

28.50: Frisk i undertall.

29.49: Comet etablerer seg i Frisk. Marius Odne smeller til ved blålinjen. Massevis av spillere foran Frisk-buret. Pucken fyker i mål.

33.25: 2-1! Herlig prestasjon av Robin Dahlstrøm. Seiler igjennom Comet-forsvaret og gjør 2-1 alene med keeper.

33.32: Utvisning 2+10 minutter for Comet.

33.44: 3-1! Cam Abbott i tomt mål.

38.21: 3-2. Comet biter seg fast i Frisks sone. Halvor Hårstad-Evjen redder først et hardt Comet-skudd. Ingen Asker-gutter klarer å feie pucken vekk og Simen Saxrud setter pucken i mål.

3. periode:

42.10: 4-2. Frisk i overtall. Zuccarello Aasen spiller fri Rikard Fjeld som dunker inn 4-2.

46.19: 5-2. Et lynraskt Frisk-angrep avsluttets av Chris Abbott: 5-2!

48.05: 5-3. Comet reduserer i undertall.

50.38: 5-4. Bortelaget skaper stort trykk. Arpus langskudd smyger seg inn i mål.

Det er ampert i Askerhallen nå. Masse utvisninger. Comets Thomas Engebretsen får 2 + 10 min. utvisning og er ferdig for kvelden.

Det er kaos mot slutten av kampen. Comet kaster pucken inn Frisks sone. Asker-guttene forsvarer seg med alt.

Alle i Askerhallen står oppreist i de to siste minuttene. Dette ser ut til å gå veien!

Det koker i Askerhallen Frisk er seriemestere for første gang på 30 år.

Frisk Asker 5

Comet 4

Eliteserien ishockey

Perioderesultat:

Mål:

1. periode:

2. periode:

3. periode:

Skuddstatistikk:

Hoveddommer:

Utvisninger:

Et knippe hockeyprofiler er sikre på at Frisk vinner seriegull.

Serielederen trenger minimum ett poeng mot Comet i kveld for igjen å kunne titulere seg som seriemestere slik som i 1978.

Budstikka foretok før kampen en ringerunde for å lodde stemningen hos eksperter og hockeykjenner foran kveldens avgjørende serierunde. Følgende spørsmål er stilt:

1) Hvordan går det i kveldens kamp?

2) Hvorfor er Frisk så gode denne sesongen?

3) Hva blir resultatet i kveldens kamp mot Comet?

LANDSLAGSSJEF ROY JOHANSEN:

1) Det er fordel Frisk, de har mest å spille for. Dessuten har de hjemmebane. Jeg tror Comet vil prøve seg i starten av kampen, men ser de at det ikke går kommer de nok til å ta det med ro. De vet at det kommer viktige sluttspillkamper. Samtidig blir det viktig for Frisk å få en god start.

2) Frisk er så gode i år fordi de har fått til en bra spillermiks. Abbott-brødrene og de andre utlendingene er gode lagspillere. Samtidig har de unge spillerne fått mye istid og treneren lar dem spille kamp etter kamp. Derfor har de hatt stor utvikling.

3) Resultat er vanskelig, men jeg tror Frisk vinner med 4-5 mål. Comet vil nok ikke anstrenge seg for mye hvis de ser at de ikke får til noe særlig. Det er bare sånn slike kamper blir.

THOR MARTINSEN, KAPTEIN PÅ GULLAGET I 1978, 302 FRISK-KAMPER:

1) Etter alle solemerker å dømme bør Frisk greie å vinne. Men, det er en litt annerledes kamp nå enn hva tilfellet har vært tidligere denne sesongen. Nå er det ren finale og det har ikke Frisk vært i så mange ganger de siste årene. Men laget har hatt noen finalekamper denne sesongen blant annet to bortekamper mot Storhamar, de vant i Sarpsborg og slo Vålerenga nå sist. Det er også et annet moment som kommer inn i bildet. Frisk skal ut å forsvare en posisjon nå, tidligere i sesongen har de slått nedenfra. Nå står det om seriegull.

2) Det er mange forhold, men det viktigste er at klubben har skjønt og oppdaget hvor viktig det er å satse på egne folk. Vi så vel konturene av dette laget i fjor og stammen av de unge spillerne med hjerte langt utenpå drakta er en medvirkende årsak. Så må jo Abbott-brødrene og Mats (Zuccarello Aasen) nevnes. Men han som har sydd sammen det er jo Sune (Bergman), med god hjelp av Michael (Smithurst). Vi glemmer ofte Michael, men har gjør een fenomenal innsats med de unge spillere og er et godt supplement til Sune som er så lugn det kan få blitt.

3) Det blir mange mål fordi Frisk har scoret i bøtter og spann denne sesongen. Det er styrken deres. 5-2-seier til Frisk er ikke urealistisk. Men hvis Halvor står like bra som han gjorde på Lillehammer blir det 5-0!

MORTEN JOHANSEN, SPILTE PÅ GULLAGET I 1978, 441 FRISK-KAMPER:

1) Jeg har en god følelse, for gutta virker sultne. Men man må huske på at det er fort gjort med nerver.

2) Det er lett å si det samme som alle andre. Frisk har fått tak i Abbott-brødrene som er vanvittig bra, Mats Zuccarello Aasen briljerer og trener Sune Bergman må jo være en vanvittig god trener. Men Rikard Fjeld har blomstret og forsvarsspillet er meget solid. Og ungguttene har et fantastisk pågangsmot. Dessuten har Frisk et høyt tempo på både skøytene og pucken og da sliter de andre lagene med å henge med. Det er morsomt for norsk ishockey at et lag med få utlendinger og med knappe midler i forhold til konkurrentene, kan vinne serien.

3) 5-2.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.