Skip to main content

Frisk best foran begge mål - tok en ny sterk seier

Victor Björkung og Frisk Asker har kjempet seg tilbake i medaljekampen i eliteserien. 

Foto: EVA GROVEN

Frisk har slått tilbake og er bare ett poeng bak 3. plassen på tabellen. Torsdag var Asker-guttene svært effektive og tok en sterk seier borte mot Sparta. 

SPARTA - FRISK ASKER 2-3

Etter å ha ligget hele ti poeng bak Lillehammer har Frisk knappet innpå og er nå bare ett poeng bak laget på 3. plass i eliteserien ishockey. 

Torsdag kveld vant både Frisk og Lillehammer. Asker-guttene gjorde det å utnytte målsjansene sine. Det var ikke Sparta like flinke til og dermed ble alle poengene med på bussen hjem til Asker. 

1. periode

Det var Sparta som hadde trykket i 1. periode, men det var Frisk som scoret. Fredrik Lystad Jacobsen sendte Frisk i ledelsen etter 4.10. Hjemmelaget hadde flere store muligheter, men Nicklas Dahlberg var strålende i Frisks mål. 

Mot slutten av perioden kom kampens første utvisning. Den var det hjemmelaget som fikk. Det utnyttet Asker-guttene som igjen var svært effektive. Marcus Oskarsson scoret sitt første mål for sesongen og sørget for 2-0 til Frisk. 

Skuddstatistikken i 1. periode var 14-6 til hjemmelaget.

2. periode

Midtperioden fortsatte som den første. Det var Sparta som hadde flest skudd på mål, men Frisk var mest effektive. Etter 36.55 øket Hampus Gustafsson til 3-0 til Asker-guttene. Det var også stillingen etter to perioder. Skuddstatistikken i den andre perioden ble 10-5. 

3. periode

I den siste perioden måtte Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg tilslutt kapitulere. Etter 43.59 reduserte Victor Øhman til 1-3, Snaut tre minutter senere reduserte hjemmelaget ytterligere en gang. Magnus Nilsen satte inn 2-3. 

Avslutningen av kampen ble hektisk for de regjerende norgesmesterne, Med 38 sekunder igjen av kampen fikk Henrik Ødegaard to minutters utvisning og Frisk avsluttet kampen fire mot seks. Men Asker-guttene red av stormen og tok en ny fin seier. Skuddstatistikken i kampen ble 39-18. 

Sparta Sarpsborg 2

Frisk Asker 3

Ishockey, eliteserien menn¨

Perioderesultater: 0-2, 0-1, 2-0

1.periode: 0-1 (4.10) Fredrik Lystad Jacobsen (Alxandre Lavoie, Anders Bastiansen), 0-2 (15.39) Magnus Oskarsson (Hampus Gustafsson, Lavoie)

2.periode: 0-3 (36.55) Gustafsson (Victor Björkung, Lavoie)

3.periode: 1-3 (43.59) Victor Øhmann (Mattias Nilsson, 2-3 (47.55) Magnus Nilsen

Skuddstatistikk: 39-18 (14-6, 10-5, 15-7)

Hoveddommere: Roy Stian Hansen og Karl Erik Robert Öberg Hallin

Utvisninger: Sparta 5x2 min.,Frisk 5x2 min.

Tilskuere: 1.689 i Sparta Amfi

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.