Skip to main content

Frisk Askers NM-helt valgte svensk bunnlag

Christian Kåsastul er ferdig i Frisk Asker, og reiser igjen til svensk ishockey.

Foto: KARL BRAANAAS

Christian Kåsastul (23) er ferdig i Frisk Asker og skal spille for den tidligere svenske storklubben AIK.

Det ble bekreftet på den svenske klubbens hjemmesider søndag. 

– Det skal bli kult å spille for en så stor klubb. Jeg kommer til å bidra med godt og tøft spill, og skal gjøre alt for at AIK skal være i toppen, sier Kåsastul til AIKs hjemmesider. AIK spiller i Allsvenskan, som er det nest øverste nivået i svensk ishockey.

Det er et drøyt år siden 23-åringen var med på å sende Asker til himmels da han sendte pasningen som Petter Kristiansen scoret på, og dermed avgjorde NM-finalen og sikret Frisk Asker NM-gullet i 2019. Det fikk han naturlig nok aldri muligheten til å gjøre igjen denne sesongen, da sluttspillet ble avlyst på grunn av koronaviruset før det begynte.

Tidligere storhet 

Nå er det altså den tidligere storklubben fra Stockholm, AIK, som blir den nye arbeidsgiveren for Kåsastul. Klubben har vunnet SM-gull hele syv ganger, men det siste gullet kom så lang tilbake som i 1984. Nå har ikke AIK spilt i den øverste ligaen siden 2014. 

I sesongen som nylig ble avsluttet, lå laget på en sisteplass i Allsvenskan, da koronaviruset satte en stopper for all idrett.

– Christian (Kåsastul) er en veltrent, skøytesterk og fysisk back med meritter fra landslaget. Han har allerede kjent på spill i  HockeyAllsvenskaen for noen år siden, og har siden det utviklet seg ytterligere både i det defensive og offensive spillet, sier daglig leder i AIK, Anders Gozzi.

Christian Kåsastul spilte for Vita Hesten i sesongen 2017/18, men kom tilbake til Frisk Asker etter bare én sesong. 

Kåsastul har spilt over 250 kamper for Frisk Asker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.