Skip to main content

Frisk Askers beste seriestart på 40 år

Frisk Asker må hele 40 år tilbake for å finne en like god seriestart som i 2019.

Foto: Karl Braanaas

Frisk Asker må tilbake til 1979 for å finne en like god seriestart som i år, men rekorden fra 1973 er stadig et godt stykke unna. 

For etter at Narvik ble slått søndag ettermiddag, har Frisk Asker seks strake seire i seriestarten. I tur og orden har Vålerenga, Manglerud Star, Sparta Sarpsborg, Lillehammer, Storhamar og Narvik gått av isen uten poeng, og Frisk Asker leder følgelig eliteserien etter den gode starten. 

Seks strake seire startet de også med i sesongen 1979/80. Skulle Frisk Asker vinne sin neste vil de tangere bragden fra sesongen 1974/75, mens en åttende strake seier vil tangere sesongen 1977/78. 

Begge disse sesongene er innenfor rekkevidde, men den neste på listen blir mer vrien. For helt øverst på listen, som er utarbeidet av Frisk Askers tallmann Reidar Andersen, står sesongen 1973/74 – der Frisk Asker vant alle (!) sine 18 kamper i serien. 

1979 vant Frisk Asker sine seks første kamper – i likhet med nåværende sesong.

Fra Budstikkas arkiv

– Kommer til å tape

Frisk Asker-spiller Fredrik Lystad Jacobsen heller iskaldt blod i årene på dem som tror på en ny ubeseiret sesong, slik man så tilbake i 1974.

– Vi kommer til å tape kamper, det er ingen vinner som vinner alle lenger. Det som blir viktig for oss er å luke ut de tunge periodene vi ofte får her i Frisk Asker. Vi kan ha lange seiersrekker, etterfulgt av lange tapsrekker. Det har skjedd de siste årene, men denne sesongen må vi sørge for at de dårlige periodene ikke blir så lange som de gode, for vi er et godt lag når alle jobber på, sier Lystad Jacobsen, som etter søndagens kamp mot Narvik avslørte at han forrige sesong var inne på tanken om å legge opp – etter en sesong med skader og dårlig spill.

– Ikke suverene

Heller ikke på kontoret til trenerduoen Jan André Aasland og Vidar Wold vokser treet inn i himmelen. 

– Kampen i dag viser at vi ikke er suverene i denne ligaen. Det å vinne seks kamper er sterkt, men samtidig er det ting vi sliter med, sier Wold etter 6-4-seier over nyopprykkede Narvik søndag.

Allerede torsdag venter et nytt tilskudd til eliteserien, når Grüner venter i Grünerhallen. Der kan seier nummer syv komme. 

– Vi må være gode på det vi er gode på, uansett hvem vi møter. Gjør vi ikke jobben, kan vi tape mot alle. Det er en styrke å vinne på dårlige dager, og tre poeng er tre poeng uansett hvem de kommer mot, sier Wold. 

Frisk Asker ble seriemester i 1974, etter å ha vunnet alle sine 18 kamper.
Foto: arkiv

Ingen endringer

Søndag hvilte målvakt Nicklas Dahlberg, mens ryggplagede Petryk Reid sto over. Den gode sesongstarten gjør at sistnevnte slipper å stresse for mye med å komme tilbake på isen for fort. 

Likevel vil ikke trenerduoen gjøre en vane ut av å hvile spillerne, i antatt «lettere» kamper. 

– Det er fint at vi kan gi Petryk ro til å bli skikkelig frisk, men vi forholder oss til planen vi har lagt og gjør ingen endringer. Vi skal være såpass ydmyke at vi vet at vi må levere hver kamp for å få et resultat. Når vi slipper oss ned, så sliter vi, sier Wold.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.