Johansen er den første keeperen noensinne som mottar prisen - som deles ut av stiftelsen «Scott Winkler - Spirit of Hockey», opprettet av familien til avdøde Scott Winkler.

Winkler var et stort ishockeytalent, og fondet rettes mot unge hockeyspillere med gode holdninger, som jobber hardt for å nå sine mål. Sik Winkler var, og slik han gjorde.

I år blir prisen delt ut for femte gang.

Johansen ble glad, men overrasket, da han fikk vite at det er han som er mottaker.

– Fordi jeg følte jeg ikke hadde prestert bra nok. Men vi hadde et møte, og da sa Scott Winklers far, Rodney, at det ikke bare handler om hvordan jeg har prestert under sesongen, men også hvordan jeg har trent, sier Johansen, som driver en mengde egentrening og som sier at dette gir motivasjon til å fortsette.

Som vinner mottar han et stipend på 15.000 kroner.

– De pengene går nok til utstyr, forteller Johansen.

LES OGSÅ: Får tilsendt signerte drakter fra verdens beste spillere

– Verdig vinner

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Spilleren har vist stor sportslig fremgang gjennom å hele tiden jobbe hardt og målrettet.

Han har vist seg frem som en lagspiller med høye ambisjoner, og har vist en positiv holdning til medspillere og ledere.»

Og Johansen er en meget verdig vinner, sier jurymedlem Jørgen Haga.

– Det er en gjev pris å få i klubben. Han er en veldig ambisiøs og talentfull keeper. Vi gir ikke ut prisen kun basert på kvaliteter, men er også ute etter å gi den til noen med riktige holdninger mot ledere, medspillere og dommere, sier Haga.

– Det var sånn Scott Winkler var. De verdiene vi legger til grunn for prisen, det var de verdiene Scott hadde. Derfor ser vi etter det, og samtidig at vinneren har fokus på skolearbeid, fortsetter han.

Johansen mottar prisen før kveldens kvartfinalekamp mot Stavanger Oilers.

LES OGSÅ: Slik minnes venner og familie avdøde Scott Winkler: – Scott var alltid her på julaften og i romjulen