Frisk Asker tapte første semifinale: – Spill mot ett mål, men for dårlige avslutninger

TAPTE: – Vi hadde for dårlige avslutninger i dag, sier Frisk Asker-trener Sune Bergman etter at Lillehammer vant første semifinalekamp i Askerhallen lørdag.

TAPTE: – Vi hadde for dårlige avslutninger i dag, sier Frisk Asker-trener Sune Bergman etter at Lillehammer vant første semifinalekamp i Askerhallen lørdag.

Av

Frisk Asker tok ledelsen mot Lillehammer i første semifinale lørdag. Lillehammer snudde dog kampen i første periode, og da det ikke ble flere mål, var det laget fra OL-byen som kunne juble for seier til slutt.

DEL

FRISK ASKER - LILLEHAMMER 1-2

For på tross av en meget god Frisk Asker-start, og ledelse allerede etter to minutter og seks sekunder, var det Lillehammer som gikk kunne juble høyest til slutt. Gjestene scoret to ganger i den første perioden, før de satte alle kluter til i forsvar resten av kampen. Og da Frisk Asker ikke scoret flere mål, måtte de oransje gå slukøret i garderoben.

– Jeg synes vi starter veldig bra. Da gjør vi jo et mål også. Men så drar vi på oss to unødvendige utvisninger, og de får blant annet et mål i power play, sier Frisk-trener Sune Bergman etter kampen.

SE BILDER:

Bildeserie

Frisk-Lillehammer

FRISK-LILLEHAMMER

Spesielt en utvisning av Petter Kristiansen, der han så vidt er borti Lillehammer-keeper Bengtsberg, irriterer Bergman.

– Den utvisningen for målvaktsinterference skjønner jeg ikke noe av i det hele tatt. Men etter utvisningene våre kommer de inn i matchen, sukker han.

LES OGSÅ: Bastiansen: – Jeg er avhengig av hjelp

–  Resten av kampen i deres sone

Men det begynte som nevnt så bra for Frisk Asker. Etter to minutter og seks sekunder styrte Jonas Berglund et langskudd fra Oskar Nilsson i mål. Lillehammer utlignet dog fem minutter senere, da Simen Rønold ble spilt alene mot Dahlberg, og smalt pucken opp i krysset.

Tjue sekunder før den første periodens var slutt, var så snuoperasjonen komplett, da Stephan Vigier satte en retur i mål.

– Vi får en god start. Det var en bra veldig avslutning av Oskar, som jeg klarte å touche nok til at den gikk i mål. Men de får en kontring som gir 1-1, og så får de power play, hvor pucken stusser litt deres vei. Etter at de går opp til 2-1, er vi nære hele veien. Men pucken går rett og slett ikke i mål, sier målscorer Jonas Berglund.

For Frisk dominerte banespillet i den andre og perioden, noe periodens skuddstatistikk på 14-3 tilsier. Men; mange av skuddene ble enten for dårlige, eller fyrt av fra for lang hold.

Det var først og fremst rundt midtveis i perioden at det skjedde mye foran Lillehammers mål. Både Saponari, Kåsastul, Hayes og Kristiansen hadde da relativt gode muligheter, uten at noen av dem kunne omsette disse.

– Vi fikk noen utvisninger med oss rundt midten av andre. Etter det var det jo spill mot ett mål. Omtrent resten av kampen foregår jo i deres sone, sier Bergman.

– Men vi hadde for dårlige avslutninger, og vi var for dårlige til å komme inn foran mål. Samtidig har de en bra målvakt, fortsetter han.

LES OGSÅ: Frisk Asker til semifinalen: – Finnes ikke noen bedre følelse enn dette

Vil vinne tilbake hjemmefordelen

Og kampbildet i den tredje perioden var relativt likt det vi fikk se i den andre. Lillehammer tok forsvarskampen - og Frisk slet med å skape de aller største sjansene. Dermed ble det en del langskudd, og litt spill frem og tilbake på jakt etter de gode åpningene. Nærmest i denne perioden var Viktor Granholm, med et skudd fra skrå vinkel. Lillehammers keeper gjorde dog en god redning på skuddet.

Berglund opplever at Lillehammer fikk kampen inn i sitt spor.

– De får 2-1, og kan spille en forsvarskamp. De gjør grovjobben bak der, og går inn foran eget mål. Da blir det vanskelig å spille pucken dit. Dagens målvakter redder ofte skudd fra langt ute, sier han.

Og da Lillehammer gjorde denne grovjobben såpass godt at Frisk ikke fikk hull på byllen i tredje periode heller, ble det med førsteperiodens tre scoringer.

Både Berglund og Bergman er klar på at det er mye hockey som gjenstår før det avgjøres hvem som går til finalen.

– Vi gjør egentlig en bra match. Vi styrer og steller der ute, og vi er det bedre laget, men dessverre så holdt det ikke. Vi skal ta dem mandag, og vinne tilbake hjemmebanefordelen, sier Berglund.

– Vi har spilt mange gode bortekamper i år. Vi har ikke tenkt til å gi oss, sier Bergman.


KAMPFAKTA

FRISK ASKER - LILLEHAMMER 1-2

Ishockey, eliteserien menn

Perioderesultater: 1-2, 0-0, 0-0

1. periode: 1-0 (02.06) Jonas Berglund (Oskar Nilsson, Torstein Bjåland Nordrum), 1-1 (07.14) Simen Thoresen Rønold (David Morley, Elias Bjuhr), 1-2 (19.40) Stephan Vigier (Brett Cameron, David Morley)

2. periode: Ingen mål

3. periode: Ingen mål

Utvisninger: Frisk Asker 2x2 min, Lillehammer 3x2 min

Artikkeltags