Skip to main content

Frisk Asker var 19 sekunder fra å forlenge sesongen. I stedet er den over

Her faller avgjørelsen. Sparta scorer, og Frisk-spillerne må innse at de er ute av årets sluttspill.

Her faller avgjørelsen. Sparta scorer, og Frisk-spillerne må innse at de er ute av årets sluttspill.

FOTO: KARL BRAANAAS

Frisk Asker var nødt til å vinne hjemme mot Sparta onsdag, for å sikre en avgjørende kamp. Slik gikk det ikke.

FRISK ASKER – SPARTA 2–3 (e.e.o.)

For selv om Frisk Asker var det beste laget i 40 minutter, ledet 2–0 – og burde ledet med flere – slo Sparta tilbake onsdag. Gjestene utlignet først sekunder før slutt, før avgjørelsen falt i overtid.

– Dette er surt. En ting er at de får 2–2 med 19 sekunder igjen og vinner i overtid, men vi skulle jo ledet med kanskje fire-fem mål etter to perioder. Vi hadde noen fantastiske muligheter, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

– Vi har vært effektive hele sesongen, men i dag var vi dessverre ikke det, da vi trengte det som mest.

For selv om Frisk Asker ledet 2–0 etter andre periode kunne ledelsen vært langt større. En rekke avslutninger, og enorme sjanser, ble stoppet av Sparta-keeper Jake Paterson. 

– Jeg synes vi er det beste laget, men når vi ikke klarer å få mer enn 2–0 etter to perioder lever jo kampen, sier Aasland.

Målløs førsteperiode

Han sier laget har vært effektive hele sesongen, og tror ikke onsdagens sjansebrenning skyldtes udyktighet.

– Det er nok bare det at vi hadde litt lite flyt, og litt stang ut, sier han.

– Vi klarte ikke gjøre flere mål. Da ble det som det ble. Sånn er det noen ganger. Vi kan gremme oss over dette lenge, men de vant, og da vant de fortjent, supplerer Anders Bastiansen.

Første periode var jevn, men Viktor Granholm fikk en enorm sjanse, etter en pasning fra Niklas Nevelainen. Avslutningen, fra særdeles kloss hold, ble imidlertid strålende reddet av Paterson.

Også Eskil Wold kom til en kjempesjanse i første periode, bare for å se Paterson redde på ny. Det måtte også Mikael Dokken, som kom til flere avslutninger i perioden. Pucken ville imidlertid ikke i mål – og da første periode var over sto det fremdeles 0–0.

Tomålsledelse

I andre periode fikk vi to Frisk Asker-scoringer, servert Eskil Wold og Mikael Dokken. Det første kom etter at Hampus Gustafsson vant en dropp, og fant Wold – som på sin side fant nettmaskene bak keepers høyre hjørne. 2-0-scoringen kom etter et strålende forarbeid fra Magnus Geheb. Keeper reddet avslutningen hans, men Dokken var kald da han scoret på returen.

Mikael Dokken venter ut keeper, og løfter inn Frisks andre onsdag.

Mikael Dokken venter ut keeper, og løfter inn Frisks andre onsdag.

FOTO: KARL BRAANAAS

Og igjen hadde Frisk Asker en rekke muligheter. Det samme hadde laget i tredje periode. Granholm, Dokken, Geheb og Jacob Lagace var alle nære. Men Paterson sto som en vegg – noe i og for seg også Frisk-keeper Isak Wallin gjorde.

Avgjort etter ny kjempesjanse

Og når et lag ikke setter sjansene sine, gikk det som det ofte gjør. Sparta reduserte i den tredje perioden – og 19 sekunder før slutt kom utligningen.

Om det var et realt slag i trynet for Frisk Asker, var avgjørelsen nesten 13 minutter ut i overtiden det fatale treffet. Seks minutter etter at Mats Frøshaug hadde satt en kjempesjanse millimeter utenfor, scoret Sparta etter et langskudd – som snek seg inn helt oppe i krysset.

– Dette var en tøff avslutning på sesongen, sier Bastiansen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.