Skip to main content

Frisk Asker vant thriller

Viktor Granholm scoret for Frisk da Manglerud ble beseiret søndag. Men den satt langt inne.

Foto: KARL BRAANAAS

Frisk Asker har hatt en formidabel sesongstart, men måtte virkelig jobbe for å slå Manglerud søndag.

FRISK ASKER – MANGLERUD STAR 5–4

– Vi skal ta med oss de tre poengene her. Det var en jobbeseier. Det så vel ikke ut som vi ønsket, og vi har en middels dag. Men da er de tre poengene desto deiligere. Spesielt er det sterkt å komme tilbake og snu det, fra å ligge under 3-1, sier Frisk-trener Vidar Wold.

– I dag er vi ikke gode nok i det defensive spillet. Vi gir bort to-tre mål som vi byr på. Sånn kan vi ikke opptre om vi skal være med i toppen. Det er deilig med tre poeng, men vi får kjenne på at man må gjøre jobben man skal hele veien. Uansett hvem man møter.

For Frisk måtte virkelig kjempe for å opprettholde sin solide sesongstart søndag. Etter å ha ligget under både 0–2 og 1-3, så det mørkt ut. Men En scoring fra Max Krogdahl rett før andre pause – før kampen ble snudd i den siste perioden gjennom scoringer av Bobby MacIntyre og Magnus Geheb – avgjorde likevel kampen i Frisk Askers favør.

Manglerud reduserte imidlertid minuttet før slutt, og sørget for spenning hele veien inn.

– Vi hadde en treg start, men klarte å ta oss sammen halvveis ut i andre periode. Så kom vi tilbake i tredje periode. Powerplayet vårt var bra, sier Bobby MacIntyre.

– Vi har ikke ligget under mange kamper i år, så det var godt å se at vi responderte såpass bra. Dette var viktige tre poeng.

Svak førsteperiode – løftet seg

Men det begynte altså svakt for Frisk Asker. Etter en jevn åpning på kampen, scoret Manglerud to ganger i løpet av kampens første kvarter – det andre etter en kontring etter Frisk-trykk. Flere mål ble det ikke i den første perioden.

Men Frisk skulle få sin redusering bare et drøyt minutt ut i andre periode. Viktor Granholm tok med seg pucken inn i sentrum av Mangleruds sone, før han skjøt et rapt skudd, som suste i nettet.

Dette var Granholms niende scoring denne sesongen – og Jar-gutten er med det delt på toppen av ligaens toppscorerliste.

Frisk Asker presset på i den andre perioden, og hadde en rekke store sjanser etter reduseringen, men det var Manglerud som skulle få det neste målet – igjen etter en kontring. Drew O'Connor feide pucken i motsatt hjørne.

Dermed så det igjen stygt ut for Frisk, men Max Krogdahl reduserte med en avslutning fra kloss hold, som snek seg inn, bare 37 sekunder før siste pause.

Ekstrem spenning

Det første målet i tredje periode ville bli særdeles viktig – og det var Frisk Asker som scoret det, før tre minutter var gått. Sondre Boling Vaaler skjøt fra venstresiden, midt inne i Mangleruds sone. Pucken snek seg inn i nærmeste hjørne, til 3–3.

Fire og et halvt minutt senere danset Bobby MacIntyre seg frem som bare han kan, og satte 4–3. Frisk var i ledelsen for første gang i kampen, men spenningen var langt fra over. Begge lag hadde store muligheter – Granholm fikk for eksempel muligheten på straffeslag, mens Manglerud hadde to skudd i metallet bak Fayen Vestavik.

Da Magnus Geheb økte til 5–3 to og et halvt minutt før slutt tenkte kanskje mange at kampen var avgjort.

Men Manglerud hadde en siste krampetrekning tilgjengelig, og reduserte et drøyt minutt før slutt.

Men det holdt ikke. Frisk Asker tok tre nye, viktige poeng.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.