Skip to main content

Frisk Asker tapte på straffer mot Oilers

JEVNT: Sean McMonagle (t.v.) og Frisk møter Stavanger Oilers.

Det ble en høydramatisk avslutning på kampen i Askerhallen. Vikarierende Frisk-trener mener at dette var den beste kampen så lenge han har ledet klubben.

Frisk Asker - Stavanger Oilers 2-3 etter straffer

Frisk holdt ut lenge mot Stavanger, og hadde serielederen på gaffelen i perioder.

Men et vanvittig straffedrama endte til slutt med at Oilers tok med seg to poeng hjem til Stavanger.

LES OGSÅ:

Frisk Asker rundet av året med seier

Sparket Frisk-trener Scott Hillman snakker ut: – Ble overrumplet og sjokkert 

- Beste kamp under meg

Jan André Aasland er vikarierende Frisk-trener etter at Scott Hillman fikk sparken rett før jul. Han mente at kampen mot Oilers var en beste under ham.

- Jeg vil si at dette er den beste kampen under meg, totalt sett. Vi gjorde tre gode perioder. Vi skapte mye, vi var mer solide defensivt.

- Dette var en morsom kamp, selv om det er en liten forskjell mentalt å tape dette på straffer, sier han.

Vil fortsette

Han legger ikke skjul på at han gjerne vil fortsette i jobben som trener. I hvert fall ut sesongen. Enn så lenge er han midlertidig ansatt som hovedtrener.

- Jeg vet ikke så mye selv. Jeg skal ha et møte med klubben i løpet av uken, men det er opp til klubben å avgjøre det. Men jeg føler at jeg har noe å bidra med, sier Jan André Aasland.

- Vi har ikke bestemt oss for noe ennå. Vi er veldig godt fornøyd med den jobben som Jan André Aasland og teamet gjør. Så får vi ta det derfra, sier Nicolay Sørensen, som er sportslig leder i Frisk Asker.

Stolpen

Den første perioden var ikke altfor velspilt i Askerhallen, og det var gjestene som de beste mulighetene i løpet av de første 20 minuttene.

Den aller største muligheten hadde Philip Lane, da han satte pucken i metallet ved siden av Nicklas Dahlberg i Frisk-målet. Men skuddet var noen centimeter for langt til siden.

Fyrverkeri

Om den første perioden var uten de store høydepunktene, var midtperioden et fyrverkeri. Og det var Mikkel Christiansen som banket inn 1-0 til Frisk Asker i overtallsspill.

Men det gikk ikke mange sekundene før laget fra oljebyen utlignet. Mario Lucia fikk all verdens tid, dro seg forbi noen Frisk-spillere, og satte pucken sikkert i mål.

Tennis-scoring

Og fem minutter senere hadde siddisene snudd det. Og på hvilket vis:

Magnus Hoff banket pucken inn på volley rett foran Nicklas Dahlberg, og en tennisspiller kunne neppe gjort det bedre.

Så fikk hjemmelaget en gyllen mulighet til å utligne da Stavanger dro på seg to utvisninger. Riktig nok trodde Oilers at de hadde ridd av utvisningene, men fem sekunder etter at de var fullt mannskap på isen sørget Sebastian Johansen for sin første scoring i Frisk-trøya denne sesongen da han banket inn utligningen.

Det ble ingen scoringer i den siste perioden og heller ikke i forlengelsen klarte noen av lagene å score.

Straffedrama

Det virket som om lagene heller ikke skulle klare å score på straffer, men til slutt var det Thomas Berg-Paulsen som avgjorde for Oilers, etter at begge keeperne lenge hadde reddet det som var av straffer.

 

 

 

 

 

 

Les flere artikler