Skip to main content

Frisk Asker tapte for Ringerike: – Pinlig

PÅ EN SMELL: Frisk Asker og Henrik Ødegaard gikk på en smell mot Ringerike torsdag.

Frisk Asker gikk på et forsmedelig tap etter en svak kamp mot Ringerike torsdag kveld.

FRISK ASKER - RINGERIKE 2-3

– I dag synes jeg rett og slett vi spiller dårlig. Vi leverer ikke som vi skal, enkelt og greit. Det er for mange som ikke er på i dag. Da spiller det ingen rolle hvem man spiller mot - Da taper du hockeykamper, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

Han så nemlig sitt lag gjennomføre en svak kamp mot Ringerike torsdag kveld. Etter 2-2 etter 60 minutter måtte oppgjøret ut i forlengelse. Den ble målløs - og i den påfølgende straffeslagkonkurransen var det Ringerike som var best.

– Vi kommer litt skjevt ut. Det ser ikke ut som at vi er helt forberedt på at det blir en vanskelig kamp. Når man får en sånn start er det litt vrient å bare plutselig skru på. Vi visste at de ville kjempe med nebb og klør for å få med seg noen poeng snart, for de har gått ganske mange kamper uten. Dette var bare en pinlig forestilling fra oss, sier Frisk-spiller Petter Kristiansen.

Ringerike tok nemlig ledelsen etter drøye seks minutter.

LES OGSÅ: Kung Victor av Askerhallen

– Mulig utladning

– Jeg tror det var mange som følte at Lillehammer-kampen sist var veldig viktig, og det var den. Så får vi en smell der. Kanskje det er litt psykisk, at vi får en utladning etter en sånn kamp, og slipper seg litt ned, sier Aasland.

– Det holder til at Ringerike spiller jevnt med oss. Samtidig tenker man kanskje at ok, vi har Lillehammer tirsdag, og så Vålerenga på lørdag. Men vi skal profesjonelle nok til å takle slikt. Tre poeng er tre poeng uansett hvem man spiller mot. Det var ikke godt nok fra oss i dag, rett og slett, fortsetter han.

Det siste får støtte fra Petter Kristiansen, men Frisk-spilleren sier laget var fullt skjerpet i dagens kamp.

– Jeg tror ikke vi har tenkt mer på de kampene. Vi tar en kamp av gangen, tre poeng mot Ringerike er like bra som tre poeng mot Vålerenga. Nei, dette er rett og slett bare flaut fra vår side, sier han.

Sjansefattig

Frisk var best helt i starten av oppgjøret, men det var Ringerike som etter hvert tok initiativet. Etter drøye seks minutter tok gjestene ledelsen 1-0 - og laget fra Buskerud styrte også kampen en periode etter dette. Gjestene kunne fort ha økt ledelsen - men istedet utlignet Frisk Asker etter et snaut kvarter, da Anders Bastiansen fyrte løs fra blålinjen. Ringerike-keeper Henrik Fayen-Vestavik, som sto en meget god kamp for øvrig, burde ha stoppet skuddet - men gjorde det ikke.

Lagene var like langt, men det var ikke fryktelig mange målsjanser å skrive hjem om etter dette. Skuddstatistikken i første periode endte på 6-8.

– Vi kommer til for få sjanser, og for få skudd på mål. Vi er kanskje ikke inne foran mål der hvor det gjør vondt. Det er ofte der målene blir scoret, at vi kommer oss inn og får flere skudd utenfra, sier Kristiansen.

– I dag synes jeg det er flatt. Vi skaper for lite, vi skyter for lite, vi ser for mye etter den fine pasningen som ikke går gjennom, i stedet for å gjøre de enkle tingene. Da går det som det går, supplerer Aasland.

LES OGSÅ: Frisk-treneren etter tap i "skjebnekampen": – Vi har gjort det vanskelig for oss selv

Mistet ledelsen

Den andre perioden var det litt mer fart over - og her var Frisk Asker bedre enn Ringerike. De oransjekledde tok da også ledelsen etter en drøy halvtime, da Kristiansen på elegant vis styrte et langskudd forbi keeper og videre i mål.

Ledelsen holdt ut perioden - og i åpningen av den tredje hadde Frisk to kjempesjanser til å øke til 3-1 - først da Markus Solberg ikke fikk satt køllen på pucken på åpent mål, og så da Mikkel Seiergren Christiansen elegant driblet seg gjennom Ringerike-forsvaret - bare for å se at Fayen-Vestavik vartet opp med en strålende redning på avslutningen.

I stedet var det Ringerike som utlignet til 2-2 på en styring - syv sekunder inn i et overtall.

LES OGSÅ: Publikum svikter Frisk Asker

Tverrliggertreff og straffeslag

De siste ti minuttene av ordinær tid bølget kampen frem og tilbake. Hampus Gustafsson traff tverrligger og Garret Thompson var nære ved å sette inn en retur, men Frisk kom aldri nærmere. Dermed gikk kampen til spilleforlengelse - der lagene fikk hver sin store sjanse - men pucken gikk ikke over streken.

Kampen måtte avgjøres på straffeslag. Kun Sean McMonagle og Markus Solberg scoret for Frisk, mens tre Ringerike-spillere satte pucken i nettmaskene. Dermed stakk gjestene av med to poeng, mens Frisk fikk ett.

KAMPFAKTA  

Les flere artikler