Skip to main content

Frisk Asker smadret Manglerud Star på bortebane

Frisk Asker feide over Manglerud Star og kunne feire hele syv scoringer på bortebane søndag kveld.

Frisk Asker feide over Manglerud Star og kunne feire hele syv scoringer på bortebane søndag kveld.

Foto: EVA GROVEN

Solid over- og undertallsspill var nøkkelen da Frisk Asker knuste Manglerud Star 7–2 på bortebane.

Manglerud Star – Frisk Asker 2–7 (0-1, 1-5, 1-1)

Frisk Asker slo knallhardt tilbake etter forrige helgs overraskende 1-2-tap for bunnlaget Narvik. I søndagens kamp feide de Manglerud Star av isen, og de ga seg ikke før de hadde satt syv pucker bak hjemmelagets keeper.

– Vi var spente på hvordan vi ville respondere på helgen i Narvik, og totalt sett må vi si at dette ble en solid bortematch, sier Frisk-trener Vidar Wold etter kampslutt.

– Det pleier å være tette og tøffe matcher her på Manglerud, så det er sterkt å vinne 7–2. Det skyldes at vi var gode i overtallsspillet vårt, samt undertallsspillet, fortsetter han.

7-2-triumfen i Oslo var Frisk Askers 15. seier for sesongen, og nå leder de eliteserien åtte poeng foran Storhamar.

Solid undertallsspill

Frisk Asker åpnet riktignok kampen med å sende et par pucker over Manglerud Stars mål, før Thomas Valkvæ Olsen fikk en gyllen mulighet til å sikre serielederne en tidlig ledelse på straffe etter fire minutters spill. Dessverre for Valkvæ Olsen og Frisk gikk forsøket hans rett på MS’ burvokter Ole Morten Furseth.

Hjemmelaget var heller ikke ufarlige, men klarte hverken å utnytte to overtallsperioder eller en straffe, som ble misbrukt av amerikanske Drew O’Connor.

– Vi var solide på isen i undertall i dag. Vi tvinger dem til å ta avslutninger der vi vil, og Nicklas Dahlberg i mål er i tillegg stødig bak der, sier Wold.

– Dette har selvsagt med selvtillit å gjøre også, og den har vi bygd over tid, så det blir en trygghet i spillet vårt. Det er godt å se at den er der, selv om det har vært en ukes pause siden forrige kamp, utdyper treneren.

Skjøt godt

Til tross for et visst Frisk-overtak i skuddstatistikken, så det ut til å gå mot en målløs åpningsperiode. Men i underkant av to minutter før pause fikk Magnus Geheb og Fredrik Lystad Jacobsen pucken frem til unggutten Eskil Wold. Han skled sikkert inn foran Manglerud Star-buret og satte inn 1–0 til Frisk Asker.

Dette ble bare en forsmak på hva som ventet i andre periode. To tette tominuttere til Manglerud Star etter pausen ga Frisk Asker en lang overtallsperiode, noe som resulterte i et vakkert Endre Medby-mål minuttet inn i den andre utvisningen. Et tredje mål lå i luften, og minuttet senere var det muligens en finte for mye som felte Magnus Geheb da han kom alene mot keeper.

– Vi har snakket om å få flere folk foran mål, for når vi får det, har vi spillere som skyter bra, og da er vi vanskelige å stoppe. Granholm har for eksempel et fantastisk skudd, og det får han vist i dag, sier Wold.

Syv minutter ut i andre periode serverte nemlig Anders Bastiansen pucken til nettopp Victor Granholm, som måket pucken i mål med en knallhard avslutning.

Utnyttet overtallssituasjoner

Kampen ble i realiteten avgjort i løpet av fire minutters spill i andre halvdel av andre periode. MS’ Mats Alexander Hansen pådro seg to pluss to minutter for farefullt spill, noe Frisk-spillerne utnyttet til det maksimale da de først gikk opp til 4–0 ved Thomas Valkvæ Olsen, før Hampus Gustafsson ble assistert av Endre Medby og Mats Frøshaug og la på til 5–0.

– Vi har hatt bra overtall i hele år, og i dag var vi ekstremt effektive. Vi har brukt den siste treningsuken på det, og det er godt å se at vi lykkes når vi kommer til kamp også, kommenterer trener Wold.

En kort stund virket det vel å merke som om alle skudd som traff mellom stengene gikk i mål. Manglerud Star fosset i angrep og reduserte til 1–5 ved Robin Mathisen.

Frisk Asker svarte raskt. Da kampuret bikket 38 minutter var de grønnkledde vertene nok en gang i undertall, og Frisk spilte de seg fint rundt MS’ mål i påvente av den rette muligheten. Mats Frøshaug spilte til Bobby MacIntyre, som sendte pucken til Victor Granholm, som fra motsatt kant prikket inn 6–1.

– Må være rustet for hardkjøret

Manglerud Start åpnet siste periode med en rask redusering signert Drew O’Connor.

Frisk Askers Bobby MacIntyre forsøkte deretter å lure MS’ sisteskanse, men keeper Furseth gikk ikke på canadierens siste dansetrinn før avslutningen.

Ti minutter før full tid kom kampens siste mål, da Mikael Dokken fikk æren av å sette inn 7–2 etter fint forspill av Anders Bastiansen.

7-2-seieren gjør at Frisk Asker holder stand på toppen av tabellen, åtte poeng foran Storhamar, og neste kamp går hjemme mot Sparta Sarpsborg førstkommende lørdag.

– Oppsettet er litt spesielt i år. Vi har to matcher før jul, begge mot Sparta, og det skal bli spennende å se et Sparta-lag som har ligget koronasyke en stund, sier Wold.

– Vi skal gjøre det vi kan for å bygge videre på prestasjonene mot MS, slik at vi kan ta juleferie med en god dose selvtillit. Det blir nemlig veldig tøft fra 28. desember og i januar, for i den perioden får vi 14–15 kamper. Derfor må vi passe på å bruke treningsukene fremover godt, slik at vi er rustet for hardkjøret, avslutter Wold.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.