Skip to main content

Frisk Asker slo Ringerike

Henrik Fayen-Vestavik voktet Frisk Askers mål mot Ringerike.

Henrik Fayen-Vestavik voktet Frisk Askers mål mot Ringerike. 

Foto: KARL BRAANAAS

Frisk tapte på Hamar og fikk også målvakt Nicklas Dahlberg skadet. Torsdag reiste de seg hjemme mot Ringerike. 

FRISK ASKER – Ringerike 3–0 (0–0), (1–0) og (2–0)

Med den svenske veterankeeperen Nicklas Dahlberg skadet var det Henrik Fayen-Vestavik som startet mellom stengene for hjemmelaget i Askerhallen. Målvakten fikk blokkert pucken på gjestenes første angrep, før Esbjørn Vold var nære ved å sende de oransje i føringen da han kom alene med keeper på den andre siden. 

Etter tre og et halvt minutts spill fikk Frisk Asker muligheten til å spille i overtall da Elias Antonsen måtte sette seg for gjestene etter tripping. Da kom også Thomas Valkvæ Olsen,  som er tilbake i Asker, inn på isen for hjemmelaget som satt press på Ringerike. Men det ble ikke uttelling i overtallsspillet. 

Pucken var stort sett på gjestenes tredjedel av banen, men finspillet satt ikke helt for hjemmelaget. Etter 16 og et halvt minutt av perioden var Viktor Granholm nære ved å gi et skadeplaget hjemmelag ledelsen da han traff stolpen med sitt slagskudd etter flott spill. Det var perioden største mulighet. Det var målløst til pause, men Asker ledet skuddstatistikken 15-4. 

2. periode startet med et skremmeskudd

Den andre perioden startet med at Ringerike kom til sin største mulighet. Patrick André Bovim mistet kølla og klarte ikke å blokkere skuddet som kom fra distanse. Det smalt i stolpen bak målvakt Fayen-Vestavik. Sjansen motiverte tigrene som kjørte kontra og skapte to gode muligheter selv. Men pucken ville ikke over streken. 

Etter 16 og et halvt minutt fikk toppscorer Viktor Granholm en ny god mulighet etter noen raske finter på venstresiden, men Ringerikes målvakt fikk blokkert. Et par minutter senere kom Niklas Nevelainen i samme posisjon Granholm hadde avsluttet fra like før. Finnens skudd gikk i stolpen og ut. 

Men så satt den for hjemmelaget. Etter en dropp Anders Bastiansen vant kom pucken til mannen med gullhjelmen som banket den opp i venstre kryss. Det var Granholms tiende scoring for sesongen. Men så var det gjestene som presset på. Fayen-Vestavik vartet først opp med en fin redning før han pådro seg to minutter for forsinkelse av spillet. Frisk Asker forsvarte seg godt i undertall. 

– Jeg synes vi var gode, egentlig hele kampen. Vi har sluppet inn litt mye mål i det siste så det var deilig å være solide defensivt. Så synes jeg vi skaper mye gode sjanser offensivt også. Totalt sett en veldig god kamp, sier Frisk-trener Jan Andre Aasland.

Med under tre minutter igjen måtte igjen Fayen-Vestavik i aksjon da gjestene hadde en god mulighet. Viktor Granholm fikk også to minutter for slashing i den situasjonen. Fayen-Vestavik startet undertallsspillet med en ny flott redning. Han måtte redde flere ganger mens Frisk var i undertall før de oransje løftet seg da de ble fulltallige igjen. 

– Vi gjør en solid jobb defensivt og Fayen gjør en kanonkamp der når han får muligheten i mål. Det er viktig for oss med tanke på situasjonen til Nicklas, skryter Aasland. 

De oransje har fortsatt ikke fått svar på undersøkelsene av veteranmålvakten. 

– Vi hadde håpet å få et svar på statusen i går (onsdag). Det blir nok en stund uansett. Så om det er fire uker eller ti uker er ikke så viktig. Vi vet at han ikke er her frem til oppholdet. Vi får bare se hvor ille det er når vi får svar på det.

Ny sjokkåpning

Allerede etter 40 sekunder av den tredje perioden var nesten hele Askerhallen sikre på at gjestene hadde utlignet. Men Fayen-Vestavik klarte på mirakuløst vis å redde på streken. Men så var det hjemmelaget sin tur. Mannen som scoret 1–0 hamret også inn Frisk askers andre da han sentralt i banen sendte pucken til venstre i målet. På 2–0 ble jobben lettere for hjemmelaget da Ryttar fikk to minutter før høy kølle. 

For hjemmelaget brukte overtallet godt. Etter en avslutning fra Eskil Wold på høyre fikk Jacob Lagacé stå merkelig alene på bakerste stolpe. Han plasserte enkelt inn 3–0 og Frisk Asker hadde full kontroll på oppgjøret. Gjestene løftet seg da de gikk for redusering. Niklas Nevelainen fikk også to minutter for slashing like etter halvspilt periode.  Men Fayen-Vestavik viste igjen at han skulle gjøre savnet etter skadde Nicklas Dahlberg minst mulig med en ny kjemperedning. 

Gjestene tok time-out med 50 sekunder igjen av overtallsspillet. Men det hjalp fint lite. Gjestene forsøkte seg med å spille seks mot fire, men Frisk Asker forsvarte seg sterkt. Like etter at de oransje ble fulltallige var det de som kom til en stor mulighet ved Granholm. 

Hjemmelaget fortsatte å forsvare seg heroisk. Det ble ikke flere mål noen av veiene og Frisk Asker vant 3–0. Det at hjemmelaget var så gode i undertall gledet trener Aasland. 

– Tidligere har vi slitt litt i undertall. Vi gjorde noen grep før kampen mot Storhamar. Da og i dag har vi ikke sluppet inn. Det er veldig bra. Spillerne jobber hardt, de ofrer seg og de går på skøyter og de gjør den jobben vi trenger at de gjør, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.