Skip to main content

Frisk Asker ni minutter unna sjokkpoeng i Sveits: – Vi blir ingen kasteball i CHL

Jan André Aasland (t.v.) i samtale med ECH Biel-Bienne-trener Antti Törmänen etter kampen.Foto: Simen Solum Waagsether

BIEL/BIENNE: Frisk Asker startet sitt Champions Hockey League-eventyr med tap torsdag kveld. Likevel var trener Jan André Aasland fornøyd med mye av det han så. 

EHC BIEL-BIENNE-FRISK ASKER 2–1

Foran 3.000 sveitsere kunne Toni Rajala sikre alle poengene for hjemmelaget, med sin scoring i det 51. minutt. Scoringen kom etter et massivt press fra hjemmelaget, og ga Frisk Asker en tung start på gruppespillet i CHL.

Frisk Asker var i forkant levnet små sjanser mot sveitserne, men en god Nicklas Dahlberg i mål – og en overraskende scoring fra Nicolay Eiken Andresen tente lenge et håp om poeng for Frisk Asker.

– Vi er ikke fornøyd med å tape, men vi gjør en veldig god defensiv kamp. Akkurat nå sitter det en gjeng dritskuffet spillere – fordi de har tapt en kamp i CHL – og akkurat det er faktisk en bra ting, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland, som mener Frisk Asker imponerte tross tap:

– Vi sitter med en følelse at vi kunne stjålet denne kampen. Sså er det ni minutter igjen – og da ryker det. Sånn er det.

Toni Rajala ga EHC Biel-Bienne ledelsen ni minutter før slutt.Foto: Simen Solum Waagsether

Sveits-press

63–20 i skuddstatistikken maler et godt bilde av det Frisk Asker var igjennom torsdag kveld. En defensiv slitekamp, hvor det handlet om å holde unna store deler av kampen. 

– Vi spiller mot et sveitsisk elitelag, en høyt rangert liga, og henger med i krigen. Vi er ingen kasteball i denne turneringen, og det er godt å se, sier Aasland.

Etter en noe treig 1. periode, skrudde EHC Biel-Bienne på turboen like før hvilen.

Fem mot fem var Frisk Asker helt på høyde med vertene, men da både Henrik Ødegaard og Christian Kåsastul røk på hver sin utvisning med kort mellomrom, satte Yannick Rathgeb inn ledermålet for EHC Biel-Bienne.

Andresen-scoring

Sveitserne holdt trykket oppe i den andre perioden, og jaget på for en scoring nummer to. Bakerst hos Frisk Asker viste Nicklas Dahlberg at han nok en sesong kan bli en viktig brikke i Frisk Asker-laget, og holdt laget inne i kampen.

Så smalt det plutselig i andre enden. Frisk Asker fikk en overgang, og Anders Bastiansen fikk øynene opp for en back som sjelden står først i scoringskøen. Med kun 12 mål på over 400 kamper for Frisk Asker, var det Nicolay Eiken Andresen som fikk pucken på køllebladet foran mål.

Der viste backen en enorm ro, og prikket den over skulderen til Elien Paupe i vertenes mål. Også målscoreren føler på at laget var nære noe stort.

– Dette kunne lett tippet andre veien. Litt mer effektive foran mål, så kunne dette vært vår seier. Vi sitter med en god følelse om at dette kunne vi tatt, sier Eiken Andresen.

Her glipper det for Frisk Asker. Yannick Rathgeb setter inn 1-0 for EHC Biel-Bienne.Foto: Simen Solum Waagsether

Dahlberg sto imot

I den tredje perioden havnet Dahlberg i sentrum, og svensken stoppet det ene forsøket etter det andre. Ni minutter før slutt måtte han likevel gi tapt på forsøket fra Toni Rajala – og Frisk Asker hadde ikke krefter til å svare.

I sluttminuttene tok Frisk Asker målvakten av isen, men var nærmere selvmål enn scoring i riktig ende. Dermed blir det en kamp om viktige poeng i Østerrike lørdag. Der trenger Asker-laget et godt resultat for å holde liv i sluttspill-drømmen.

– De slo Tappara Tampere i dag, og det finske laget skulle være det beste laget i gruppen. Vi kommer ikke til å få noe gratis mot Klagenfurt. Det blir mer store spillere der, mot litt mer «krydder-spillere» her i Sveits, men den krigen skal vi ta, sier Aasland. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.