Skip to main content

Frisk Asker nekter å gi opp gullet

Jan André Aasland og Vidar Wold nekter å gi opp kampen om seriegullet. 

FOTO: TRINE JØDAL

Stavanger Oilers seiler fra Frisk Asker i toppen. Etter snart halvspilt eliteserie tror de likevel at det skal være mulig å ta gull. 

STAVANGER OILERS-FRISK ASKER 4–2

Etter å ha sluppet inn det første målet allerede etter ett minutt, for så å slippe inn det neste kort tid etter med én spiller mer på isen, var det nok få som levnet Frisk Asker - med flere av sine beste spillere ute med skade - særlig med sjanser til å vinne i Stavanger. 

Likevel fant de veien tilbake mot serieleder Stavanger Oilers – kun for så å se poengene forsvinne i sluttminuttene. 

Bakpå tidlig

De to lagene fulgte hverandre som erteris i serieåpningen, da begge lag vant sine åtte første kamper. Etter det sa Stavanger takk og farvel, og skaffet seg en 13 poengs luke før lørdagens kamp. Luken opp til seriegull er nå på hele 16 poeng. 

Likevel mener Frisk Asker-trener Jan André Aasland at det skal være mulig å ta gullet. 

- Det er langt opp, men lenge igjen av serien og vi er ikke halvspilt en gang. Vi gir ikke opp ennå, sier Aasland etter at 19 av 45 kamper er unnagjort. 

Før hvilen svarte Alex Lavoie for Frisk Asker, etter å ha blitt spilt opp av Anders Bastiansen i overtall. I den andre perioden utnyttet Frisk Asker en ny overtallsperiode, da Hampus Gustafsson satte inn utligningen. 

Mye utvisninger

Kaotiske utvisningssituasjoner ga Frisk Asker mye tid i undertall i den tredje perioden, og Tommy Kristiansen sendte vertene tilbake i ledelsen. 

Frisk Asker klarte aldri å svare, og minuttet før slutt tok de ut målvakt Dahlberg i håp om å score med seks utespillere på isen. Istedenfor fikk de et nytt baklengsmål, og reiser derfor hjem fra Stavanger uten poeng. Tapet sender Frisk Asker ned på en fjerdeplass – med to poeng opp til Storhamar som ligger bak Stavanger. Vålerenga ligger på tredjeplass, etter sin seier over Stjernen. 

Det ble uttalt før sesongen at de regjerende mesterne skulle heve seg i serien i år, etter å ha endt på en femteplass i seriespillet forrige sesong. Topp tre er lagets sesongmål.

Selv om de har muligheten til å forsterke med ytterligere én utenlandsk spiller, vil ikke trenerduoen Aasland og Vidar Wold trykke inn panikknappen nå. Det til tross for skader på tre nøkkelspillere. 

- Vi må ha is i magen, for vi har ikke råd til å bomme på en forsterkning. Vi merker selvfølgelig savnet av Bovim, Frøhaug og Petryk. Spesielt på backplass er vi sårbare nå, sier Aasland. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.