Skip to main content

Frisk Asker-legende tilbake i norsk hockey

Tidligere Frisk Asker-trener Sune Bergman er nå tilbake i norsk ishockey. Som trener for 1. divisjonsklubben Comet.

Tidligere Frisk Asker-trener Sune Bergman er nå tilbake i norsk ishockey. Som trener for 1. divisjonsklubben Comet.

Foto: KARL BRAANAAS

Sune Bergman (67) trente Frisk Asker til seriegull i 2008, før han i 2018 ble vraket som hovedtrenere etter ni sesonger. Nå er han tilbake i norsk ishockey.

Torsdag ble det klart at «Kung Sune» igjen snører på seg ishockeyskøytene for å ta trene en norsk klubb. Nå er det Halden-klubben Comet i 1. divisjon som skal benytte seg av tjenestene til Sune Bergman, i første omgang én sesong, med muligheter for forlengning.

– Vi er utrolig godt fornøyd med å få på plass Sune (Bergman) som hovedtrener. Det Comet får av hans erfaring er gull verdt, sier sportssjef i Comet, Martin Engebretsen, til klubbens nettside.

I den siste sesongen Bergman hadde i Frisk Asker, ledet han laget frem til semifinalen, der Storhamar ble for sterke i en meget kontroversiell serie. Det avgjørende tapet fikk da også Bergman til å gå i fistel.

– Det er en dommerskandale, for faen!, sa han om den avgjørende annulleringen i Hamar OL-amfi i 2018.

– Det var et justismord. Det kommer jeg aldri til å glemme. Aldri, sa han i et avskjedsintervjuet i Budstikka en tid etter på. 

Ville fortsette

Sune Bergman ble en legende i Askerhallen, og ledet mannskapet til seriegull i 2008 – og finaletap mot Storhamar. Han ble i Asker i tre sesonger, før han vendte tilbake til Sverige og Allsvenskan i to år. I 2012 kom han igjen tilbake til Askerhallen og ledet blant annet laget til en finaleserie (tap) mot Oilers (2017). I hans siste sesong ble det altså et bittert semifinaletap mot Storhamar.

 Han la heller ikke skjul på at han gjerne ville ha fortsatt som Frisk Asker-trener.

– Jeg mener selv vi hadde noe bra på gang. Vi var i finalen i fjor, og vi kom til semifinalen i år. Det var veldig bra. Jeg skulle gjerne fortsatt i ett år til, sa Bergman til Budstikka da.

Nå skal han altså forsøke å få Halden-laget tilbake i eliteserien.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.