Skip to main content

Frisk Asker henter finsk back

Frisk Asker-trener Vidar Wold kan se frem til at han får en ny finsk back på isen i august.

Frisk Asker-trener Vidar Wold kan se frem til at han får en ny finsk back på isen i august. 

Foto: KARL BRAANAAS

Niklas Nevalainen (27) er mannen som skal tette hullet etter at Victor Björkung (28) forsvant til Sverige.

– Niklas (Nevalainen) er en moderne toveisback, med gode skøyteferdigheter og som kommer etter sterke anbefalinger fra tidligere Frisk-spillere og andre som har god kjennskap til vår liga, forteller Patrick Gandolfi Hellman i Frisk Askers sportskomité til klubbens hjemmeside.

27-åringen kommer fra den finske klubben Vaasan Sport i den øverste finske ligaen, hvor han har vært i tre og et halvt år. Tidligere har han spilt juniorhockey i USA og collegehockey i St. Cloud State University.

I Vaasan Sport var han også lagkamerat med den tidligere Frisk Asker-spilleren TJ Foster, som spilte i Frisk Asker i 2017/18-sesongen. 

Erstatter Max

Den 27 år gamle finnen er påtenkt en rolle som erstatteren til svensken Victor Björkung som dro hjem til Sverige og Max Krogdahl. VM-spilleren Krogdahl forsvant nylig til svensk ishockey.

– Etter at Max (Krogdahl) forsvant, måtte vi endre litt tankesett i hva vi så etter i den siste backen, og vi tror at vi har funnet rett mann med de ferdighetene og den erfaringen Niklas har, sier Gandolfi Hellman.

Ishockeyspilleren kommer til Asker i august, og har med seg kone og en liten datter.

– Jeg har hørt mye bra om klubben og fansen, så jeg gleder meg veldig til å møte alle i klubben, sier Niklas Nevalainen, ifølge hjemmesiden til Frisk Asker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.