Skip to main content

Frisk Asker fikk juling av Klagenfurt

Henrik Ødegaard og Siim Liivik barket sammen på isen. Liivik ble etter hvert godt kjent med utvisningsboksen.Foto: Simen Solum Waagsether

Ingenting stemte for Frisk Asker borte mot Klagenfurt. Bortsett fra målvaktsspillet.

KACKLAGENFURT-FRISK ASKER 3-0

En feberredning av landslagsmålvakt Lars Haugen hindret Frisk Askers eneste mulighet fra å gå i mål. 

Det ble et blytungt møte med østerriksk ishockey for Frisk Asker. Bakerst hadde Nicklas Dahlberg sin fulle hyre med å holde håpet om poeng i live. 

- Vi har en målvakt vi kan lene oss på når det blåser. Samtidig må vi sørge for å gi han bedre arbeidsforhold, fordi han gjør redninger i dag han strengt talt skal få slippe, sier Frisk Asker-trener Vidar Wold. 

Treneren mener Frisk Asker tapte for et bedre lag. 

- Det er lærdommen. Vi visste det ville gå fort, men jeg er overrasket over det trykket Klagenfurt hadde i spillet sitt. Vi må skryte av dem i dag, at de hadde såpass trykk var imponerende, sier Wold. 

Matthew Neal setter inn 2-0, i spill fem mot tre.Foto: Simen Solum Waagsether

Dårlig oppladning

Flere Frisk Asker-spillere droppet fredagens trening etter en trøblete og lang reise mellom Biel/Bienne og Klagenfurt. I første perioden virket spillerne å være tunge i beina, og hang ikke med på tempoet til hjemmelaget.

En befriende overtallsperiode tidlig i kampen holdt Frisk Asker godt inne i åpningsminuttene, men etter Manuel Ganahls scoring i det syvende minuttet var det slutt. Full forvirring i Frisk Askers sone gjorde at Ganahl kunne plukke ned pucken med hånden foran mål – og sette pucken inn i det åpne nettet.

Frisk Asker skrek etter både puck over vantet i situasjonen i forkant, og så ba de dommer sjekke om håndbevegelsen til målscoreren var korrekt utført. Ingen av protestene fikk medhold av dommer. 

Se høydepunkter fra kampen her: 

Scoringen ble vekkerklokken for de drøyt 3.000 tilhengerne på tribunen, som derfra og ut holdt et enormt volum gjennom kampen.

Samtidig kollapset Frisk Asker, som på kort tid pådro seg to unødvendige utvisninger. Først ved høy kølle fra Viktor Granholm, før Mikkel Christiansen sekunder etter fikk to minutter for å forsinke spillet. Frisk Asker hang i tauene, og akkurat som mot EHC Biel-Bienne, ble det for vanskelig i egen sone tre mot fem. Matthew Neal fikk god tid til å prikke inn kveldens andre.

- Vi spiller godt undertall, men fem mot tre slipper vi inn i begge disse kampene. Vi hadde 22 utvisningsminutter i dag, og det betyr nesten en hel periode i undertall. Vi kan ikke tillate det i internasjonal ishockey, sier trener Wold. 

Det ser ut til å bli en tung dag på jobb for Jan André Aasland og Vidar Wold. Her tar de time out i den andre perioden borte mot Klagenfurt.Foto: Simen Solum Waagsether

Dahlberg stod i mot

En god Nicklas Dahlberg hindret et større tap lørdag kveld, og i den andre perioden stengte han unna alt som var.

Samtidig klarte ikke lagkameratene skape noe særlig fremover, og skapte knapt en sjanse verdt å nevne.

I egen sone var KAC Klagenfurts Siim Liivik mannen som skulle få Frisk-forsvaret ut av balanse og den 187 centimeter høye finnen var i slåsskamper med både Henrik Ødegaard og Christian Kåsastul – som begge fikk sitt å stri med mot Liivik.

Frisk-spiller Endre Medby tvang midtveis frem en feberredning fra Klagenfurt-målvakt Lars Haugen. Haugen mistet spaken – men kastet seg rundt og fikk slått pucken unna med spakhansken. Frisk Askers beste mulighet i kampen.

Økte i sluttminuttene

Tredje periode ble lik den andre, men to minutter før slutt satte Klagenfurt inn kveldens tredje – og takk og farvel for Frisk Asker – som nå ligger nederst i sin CHL-gruppe med to strake tap.

Manuel Ganahl setter inn ledermålet for KAC Klagenfurt.Foto: Simen Solum Waagsether
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.