Skip to main content

Forventer heksegryte foran flere tusen tilskuere i Klagenfurt

KAC Klagenfurts hjemmebane er liten og intim, og gir et voldsomt volum når fansen setter i gang. 

Foto: Hannes Biedermann

Ingen arena hadde høyere lydnivå enn Klagenfurts Stadthalle i den første runden av CHL. 

Det er turneringen selv som måler lydnivået i første såkalte «powerbreak» av hver kamp. 

Volumet blir målt i desibel, og under kampen mot Tappara Tampere var desibelnivået på Klagenfurts fans på hele 108. Det kan sammenlignes med å være på en rockekonsert. 

3.472 tilskuere var til stede under torsdagens kamp, og mot Frisk Asker lørdag kveld ventes det rundt 3.300.

– Vi antar det. Vanligvis har vi fra 3.500 til 4.000 tilskuere på en seriekamp, mens det er opp mot 4.900 på sluttspillskamper, sier Hannes Biedermann i KAC Klagenfurt.

Sen lørdagskamp, kombinert med ølsalg på arenaen, kan bidra til at arenaen blir en heksegryte. Frisk-kaptein Anders Bastiansen har tidligere spilt i Stadthalle, da han spilte for Graz 99ers tilbake i 2014/15-sesongen.

Anders Bastiansen har tidligere spilt i Stadthalle, og gleder seg til kamp mot Klagenfurt.Foto: Simen Solum Waagsether

– Kamper mellom de to lagene er lokaloppgjør, og da var det litt derbystemning og hat fra tribunen. Det merket vi godt, sier Bastiansen, som håper Frisk Asker kan bite godt fra seg lørdag.

– Den østerrikske ligaen er ikke veldig mye bedre enn den norske. Det er en fordel om vi får med oss poeng, men det er langt fra over om vi taper, mener kapteinen, som ikke tror lørdagens kamp er «vinn eller forsvinn» for Frisk Asker. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.