Skip to main content

Forsvarer Kåsastul etter ny karantene

Christian Kåsastul mister de to neste kampene grunnet karantene. Søndag havnet han i slåsskamp med en Storhamar-spiller. 

Foto: KARL BRAANAAS

Christian Kåsastul må igjen sone karantene for slåssing. Frisk Asker vil ikke be spilleren bremse. Snarere tvert imot.

NARVIK - FRISK ASKER FRA KL. 19.00

Norges Ishockeyforbund har ilagt Frisk Asker-spiller Christian Kåsastul to kampers karantene, etter at han havnet i slåsskamp med Storhamar-spiller Eirik Salsten søndag. 

Dette er andre gang denne sesongen at 22-åringen får karantene for slåssing. Kåsastul mister dermed kampene mot Narvik og Grüner. 

– Straffen er som forventet, men det skulle aldri blitt gitt matchstraff for den situasjonen. Begge spillere beholdt hanskene på, og var knapt nær hverandre. Kan ikke kalles noen slåsskamp det der, sier Frisk Asker-trener Vidar Wold, som mener dommerne burde gitt spillerne en utvisning for roughing. 

Spilleren bedyrer at han ikke oppsøkte noen slåsskamp, og at straffen var i overkant. 

– Det er kanskje noe strengt, men slik ble det og det får jeg ikke gjort noe med nå, sier Kåsastul, som liker dårlig å miste to viktige kamper i medaljestriden. 

Flest utvisningsminutter

Backen har flest utvisningsminutter for Frisk Asker denne sesongen med 110. Bak ham følger backkollega Henrik Ødegaard med 98. Neste på listen, Fredrik Lystad Jacobsen, har 51 minutter i utvisningsboksen. 

Selv om utvisninger og karantenene kan gi laget problemer på backplass, vil ikke Frisk Asker-trener Wold at Kåsastul skal endre spillestilen.

– Styrken hans ligger i det å være et uromoment ute på isen. Det skal han ikke legge av seg, for det er en stor fordel for oss, sier Wold, og forklarer:

– Han er hele tiden i ansiktet på motstanderne og får dem ut av rytmen. Alle vet om det, men likevel går de på limpinnen hver eneste gang og drar på seg utvisninger. Spør du de beste spillerne i eliteserien, så er nok Kåsastul høyt oppe på hatlisten deres, sier Wold. 

Spør du de beste spillerne i eliteserien, så er nok Kåsastul høyt oppe på hatlisten deres
Vidar Wold, Frisk Asker-trener

Wold legger til at den fysiske spillestilen til Kåsastul er en viktig grunn til at han er landslagsspiller for Norge, og noe han skal videreutvikle fremfor å legge av seg. Likevel har han gitt spilleren beskjed om at det i sluttspillet ikke er rom for å dra på seg karantene. 

Får ekstra karantene

Ettersom det er andre gang denne sesongen at Kåsastul får karantene for slåssing, har forbundet satt straffen til to kampers karantene. Motparten Salsten slipper unna med én kamp. 

Forbundet skriver i sin dom at man «ikke skal tillate slåssing og at dette er handlinger man ønsker vekk fra sporten». De skriver videre at det «anses som skjerpende at spiller er dømt etter tilsvarende årsak ved en tidligere anledning». Kåsastuls første karantene denne sesongen kom etter en slåsskamp mot Lillehammers Brendan Ellis. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.