Skip to main content

Fikk matchstraff etter denne taklingen mot hodet

Det er denne situasjonen som ga Mikkel Christiansen matchstraff mot Sparta tirsdag.

Det er denne situasjonen som ga Mikkel Christiansen matchstraff mot Sparta tirsdag.

SKJERMDUMP: TV2 PLAY

Frisk Askers Mikkel Christiansen ble sendt rett i dusjen etter en hodetakling i kampen mot Sparta tirsdag. 

SPARTA – FRISK ASKER 5–2

Det var etter drøyt ni minutter av den andre perioden at Frisk Askers Mikkel Christiansen ble sendt av isen etter det dommerne vurderte å være en takling mot hodet. 

Dommerne fikk tilsynelatende ikke med seg situasjonen, men etter å ha sett bildene på video ble Frisk Asker-spilleren tildelt straffen. 

– Nå har ikke jeg sett situasjonen på video i etterkant, men det er ingen av dommerne som blåser på den umiddelbart, men må se på video i etterkant. Samtidig sitter vi igjen med to spillere som har vondt i hodet, hvor de ikke fikk noen ting, sier Frisk Asker-trener Vidar Wold, som måtte se at Jacob Lagace og Endre Medby fikk solide smeller i hodet i løpet av kampen. 

Spillerne skal vurderes av det medisinske apparatet i etterkant. 

Frisk Asker-trener Vidar Wold var skuffet etter tapet mot Sparta.

Frisk Asker-trener Vidar Wold var skuffet etter tapet mot Sparta. 

Foto: Joakim S. Enger

– På høyde

Hampus Gustafsson fikk to minutter i forkant av hendelsen for en tripping, men Frisk Asker klarte å komme seg unna to minutter med to mann mindre på isen. 

Frisk Asker tapte til slutt eliteseriekampen. 

– Vi er fullt på høyde og føler vi burde hatt med oss ett poeng eller flere. Dessverre tar vi en del dumme utvisninger og gir bort to av målene, sier Wold og sikter til situasjoner i forkant av de to første scoringene:

– På det første målet stusser pucken av kølla til (Patrick) Bovim, noe som skjer én av tusen ganger. På den andre scoringen gjør vi jobben kun 90 prosent. 

Før kampen

Hjemmelaget har hatt en god start på sesongen, og har slått Grüner og Vålerenga. I tillegg gikk de på – for Sparta – et forsmedelig tap for erkerival Stjernen.

Frisk Asker tapte mot Vålerenga i serieåpningen, før de knuste Mangerud Star hjemme.

Tirsdag kom vertene best i gang og tok ledelsen allerede etter ett minutt ved Daniel Trkulja. Eskil Wold utlignet for Frisk Asker, før Niklas Roest sendte vertene tilbake i ledelsen. 

I den andre perioden økte Sparta tidlig til 3-1, mens Frisk Asker reduserte tidlig i tredje periode ved David Morley. I overtall økte Sparta ledelsen like etter, etter at Anders Bastiansen fikk problemer med den ene skøyten da Frisk Asker forsvarte seg i undertall.

– Det gjorde at vi i praksis spilte tre mot fem, noe som selvfølgelig er uheldig, kommenterer Wold.

Frisk Asker tok ut målvakten i sluttminuttene for å jage en redusering, men istedenfor fastsatte Sparta sluttresultatet til 5–2. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.