Skip to main content

Eskil (19) tatt ut på A-landslaget for første gang

Eskil Wold har hatt en fantastisk sesong for Frisk Asker og belønnes med landslagsuttak.

Eskil Wold har hatt en fantastisk sesong for Frisk Asker og belønnes med landslagsuttak. 

Foto: Joakim S. Enger

Eskil Wold er tatt ut på A-landslaget for aller første gang. I troppen kryr det av nåværende og tidligere Frisk Asker-spillere. 

Eskil Wold (19) ble kåret til årets unge talent i eliteserien etter en fantastisk sesong for Frisk Asker. Nå er han tatt ut i troppen til A-landslaget for aller første gang. Det norske landslaget møter Sverige i DNB arena til et dobbeltoppgjør onsdag og torsdag denne uken. 

– Det er moro selvfølgelig. Alltid kult å være med de store gutta. Å få spille seniorhockey på dette nivået er utrolig gøy, sier Wold som har representert Norge på aldersbestemt nivå flere ganger tidligere. 

– Det er selvfølgelig stort. Alt går litt fortere. Det er høyere tempo og kulere hockey. Det er en utrolig kul opplevelse, sier han.

På samlingen som startet på søndag har de to økter på is og en i styrkerommet hver dag.

– Det er slitsomt, men gøy, understreker Wold. 

Muligheten på A-landslaget er fortjent ifølge Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

– Eskil hadde først og fremst en veldig god sesong for oss. Han har vokst frem til å bli en viktig spiller for oss. Han er kanskje enda mer en målscorer enn hva vi trodde. Han har en stor motor, bra på skøyter, vinner pucker og er smart i spillestilen sin. Til å være 19 år er han voksen i spillet, sier Frisk-treneren. 

Mange Frisk-spillere

I troppen er også Frisk Asker-spillerne Sondre Bolling Vaaler (22), Magnus Geheb (23) og Viktor Granholm (24), samt de tidligere Frisk-spillerne Tobias Fladeby (25) nå i Tingsryd, Michael Haga (30) nå i Lukko Rauma og Thomas Valkvæ Olsen (28) nå i Krefeld Penguin. 

– Det er litt betryggende. Når det er flere kjente fjes blir man ikke så veldig liten, sier Wold og legger til: 

– Det er en veldig fin gruppe. Alle mingler. Det er ikke noen faste grupper. 

Sondre Bolling Vaaler har vært i troppen tidligere uten å spille kamper. Viktor Granholm er erfaren på landslaget og Magnus Geheb debuterte i 2019

– Det er klart det er en fjær i hatten for klubben, og et bevis på at vi gjør noe riktig. Mange av landslagsgutta har vært innom NTG og Frisk sin modell. Det at det er mange av våre spillere som får kamper på A-landslaget er vi stolte av, sier Aasland. 

Drømmen er scoring

Eskil Wold scoret 22 mål og hadde 16 assist for Frisk Asker på 43 kamper denne sesongen. Han forteller at målet med denne samlingen er å få plass i en rekke og spille noen minutter.

– Etter den sesongen du har hatt må du vel drømme om scoring også?

– Ingenting hadde vært bedre enn det. Men det er ikke hovedfokuset mitt. Jeg prøver selvfølgelig å score i hver kamp jeg spiller, men nå skal jeg ta de sjansene jeg får, gjøre mitt beste og få erfaring, sier Wold. 

Utover våren kommer det flere landslagssamlinger før VM 2022 i Finland i mai. Wold forteller at han håper å få være med på så mange samlinger som mulig og vil være på landslaget så lenge han kan. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.