Skip to main content

Endelig er kuben på plass i Varner arena

Den nye kuben er på over 150 m² totalt med alle fire sidene.

Den nye kuben er på over 150 m² totalt med alle fire sidene. 

Foto: KNUT BJERKE

Flere utsettelser gjorde at Frisk Asker ikke fikk glede av kuben denne sesongen. Nå debuterer den trolig på landskampene i slutten av måneden. 

Kuben skulle egentlig vært på plass i Varner arena i desember. Men utsettelser og forsinkelser har gjort at kuben ikke har kommet opp under taket i den nye hallen før nå. 

– Det er helt fantastisk. Vi har ventet på den. Den første planen var at den skulle være klar i desember, så ble det januar, så skulle den være klar 10. februar til åpningen 19. februar. Nå er den her endelig. Vi er spente og gleder oss. Dette er gøy, sier daglig leder i Frisk Asker Nicolay Sørensen til Budstikka.

154 m² med kvalitet

Den gigantiske kuben har en total flate på 154 m². Den er syv meter høy og fem og en halv meter bred. Det betyr at hver av de fire sidene er på størrelse med en liten leilighet: 38,5 m². 

– Den er helt rå. Bedre enn TVen hjemme, kommenterer Sørensen. 

Klubben har bevisst gått for en firkantet kube for å få den beste bildekvaliteten. På hver side kan de vise repriser, film og annet innhold i 16:9 format på 27,6 m² før, under og etter kampene. Oppløsningen skal gi et veldig godt bilde.

– Vi vurderte også en sånn variant som de har på Jordal med avrundede hjørner. Men nå får vi brukt hele flaten, sier Sørensen. 

Totalprisen på kuben er rundt 7 millioner kroner. Det er kommunen som har gjort innkjøpet og klubben betaler den ned gjennom nedbetaling. 

Den gamle storskjermen i Askerhallen er gjenbrukt i den nye arenaen. Klubben eide skjermen selv. Nå er den plukket fra hverandre og blitt til skjermene over slusene, samt skjermene som brukes til reklame. 

Flere grunner til forsinkelsene

Den daglige lederen forklarer at det var flere grunner til forsinkelsene. Først var det mangel på komponenter slik at skjermen ikke kunne sendes. Da det var klart var det vanskelig å få tak i container. Til slutt var det et stort trykk på båttrafikken som forsinket kuben igjen. Skjermen ble liggende en stund i Europa. 

– Det har vært et lite mareritt, men vi kunne ikke gjøre noe med det. Ingen har direkte skyld i det, verken leverandør eller vi, sier Sørensen og legger til at flere har hatt problemer med frakt under pandemien. 

Hjertet i arenaen

Sørensen beskriver kuben som hjertet i arenaen. Han håper den vil løfte arrangementet og opplevelsen publikum sitter igjen med når de har vært på kamp. 

– Er du enig i at hallen har opplevdes naken uten kuben?

– Ja, selvfølgelig. Den er dominerende. Men, som jeg har sagt før, har det vært magisk stemning på det som har vært av kamper. Spesielt åpningskampen. Jeg tror mange i publikum ikke har tenkt på det i det hele tatt. Når de ser kuben nå, skjønner de vel at det har vært litt nakent uten, sier han.

Selv om Eskil Wold er på sin første samling med A-landslaget i disse dager, har han fått med seg at kuben er på plass i Asker. 

– Den ser bra ut. Den er stor. Det blir kult å få den opp og gi nye opplevelser til de som kommer på kamp, sier Wold.

Spillerne selv bruker også kuben for å se repriser under kampene.

– Og så er det ikke alltid du får med deg hva som skjer når du sitter på benken. Da er det kjekt å ha kuben. Repriser er nyttig og showet på kuben er også kult, sier Wold

– Jeg tror det blir et litt annet helhetsinntrykk. Kuben er et naturlig midtpunkt i arenaen og gir oss muligheten til mer show og trøkk på kampdager. Det blir en enda bedre ramme og morsommere opplevelse for alle, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland, og legger til at de gleder seg til å ta den i bruk neste sesong.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.