Skip to main content

Eliteserien i ishockey stoppes med umiddelbar virkning

Sesongen settes på pause for Frisk Asker og resten av ligaen.

Sesongen settes på pause for Frisk Asker og resten av ligaen.

Foto: Knut Bjerke

Alt spill i eliteserien i ishockey avbrytes inntil videre.

Det melder Norges Ishockeyforbund selv på Twitter.

– Vi har i samråd med NTH i kveld besluttet å pause alt spill i Fjordkraftligaen inntil videre. Smittesituasjonen er nå så kompleks og vanskelig å håndtere at vi ser det nødvendig å pause ligaen frem til vi igjen kan gjennomføre kamper på en forsvarlig måte, skriver forbundet.

Det skjer bare dager etter at generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, sa til Budstikka at ligaen er ved et kritisk punkt.

– Vi kan avslutte når som helst og bruke prosentberegning i forhold til hvor mange kamper lagene har spilt. Vi håper vi slipper det, lagene har spilt ujevnt antall kamper og mot ulike motstandere, sa han da.

– Alvorlig situasjon

Til VG sier hockeypresident Tage Pettersen at situasjonen er alvorlig, og at det viktigste er å ivareta menneskene.

– Vi ser også at det har kommet smitte ut fra spillergrupper til personer i støtteapparatene. Vi må ta det på det største alvor, og ivareta dem og de som er smittet, sier hockeypresident Pettersen.

Han forteller videre at forbundet skal ha møte lørdag morgen halv ni.

– Da skal vi legge en plan for hvordan dette skal håndteres. Vi setter Fjordkraft-ligaen på pause. Den kampen som skulle vært spilt i morgen, avlyses. Det skyldes spredningen vi ser i klubbene. Situasjonen er uoversiktlig, sier Pettersen.

Nå vil forbundet rådføre seg med klubbene og helsemiljøene før man foretar seg noe mer.

– Når vi først gjør dette, er det fordi vi ønsker at klubbene skal komme på bena igjen. Så det må være en pause som er lang nok til at det skal bli resultatet, sier Pettersen til VG.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.