Skip to main content

Drømmeåret fortsetter – Frisk Asker opp på medaljeplass

Endre Medby satte inn 3-2-scoringen i tredje periode. 

Foto: EVA GROVEN

2020 har behandlet Frisk Asker godt. Nå lukter det medalje i Asker.

FRISK ASKER-STORHAMAR 4–2

For etter tre poeng hjemme mot Storhamar kryper Frisk Asker forbi Lillehammer, som tidligere lørdag tapte mot Vålerenga. Scoringer av Mikael Dokken, Victor Björkung, Endre Medby og Alex Lavoie sikret seieren mot serietoeren.

– Det er superdeilig. Det beste man kan gjøre mot laget man spilte for i fjor, sier Frisk Askers første målscorer Dokken. 

Med tre seire på tre dager øyner han nå et håp om medalje.

– Dette har vært en superuke. Det er meget positivt at vi nå har klatret opp på tabellen, en bronsemedalje kan fort bli veldig verdifullt den dagen man legger opp og skal se tilbake, sier Dokken. 

Nicklas Dahlberg ble kåret til banens beste av en lokal jury. 

Foto: EVA GROVEN

Tidlig scoring

Den gode flyten fra kampen mot Sparta Sarpsborg, hvor Frisk Asker tidvis hang i tauene med rodde i land en seier, fortsatte der den slapp. Allerede etter fem minutter satt den første scoringen for Frisk Asker, mot spillets gang.

Viktor Granholm førte pucken inn i sonen, og dro seg rundt bak mål. Jar-mannen slapp pucken til Marcus Oskarsson, som lynraskt fant Mikael Dokken foran mål.

Storhamar, som stadig ikke har gitt opp kampen om gullet, nektet å gi seg så lett – og med fem minutter igjen av perioden kriget de inn en utligning i overtall. Masse trafikk foran målet til Frisk Asker, og til slutt maktet Patrick Thoresen å stikke frem ishockeykøllen og pirke inn pucken.

Svarte

Gjestene tok ledelsen like etter hvilen, etter at Simen Edvartsen fikk tid til å prikke inn pucken fra skrått hold. Likevel finner Frisk Asker tilsynelatende alltid en vei tilbake mot Storhamar, og ut av det blå satt skuddet til Victor Björkung i nettet minuttet senere.

Resten av perioden skapte Storhamar mye foran målet til Frisk Asker, som førte til at hjemmelaget stadig måtte dra på seg utvisninger etter å ha havnet på etterskudd. Det skapte et massivt Storhamar-press, som Frisk Asker maktet å holde unna perioden ut – mye takket være godt målvaktsspill av Nicklas Dahlberg.

Victor Björkung satte inn 2–2 i den andre perioden.
Foto: EVA GROVEN

Snudde kampen

Storhamar fortsatte presset i den tredje perioden, men foran mål var Frisk Asker i en klasse for seg selv. Etter seks minutter lempet Hampus Gustafsson pucken på mål, og da Storhamar-målvakt Luka Gracnar glapp, plukket Endre Medby opp returen. Lillehamringen trengte to forsøk, men satte inn ledermålet.

Storhamar var rystet, og tre minutter senere økte Alex Lavoie ledelsen – og nærmest punkterte kampen.

Nå lukter det virkelig medalje i Askerhallen.

– Nå må vi fortsette å tette igjen bak der, og stramme opp videre inn mot sluttspillet. Vi satser på at det skal bli samme rullen som vi så her i fjor, gliser Dokken, som i april 2019 måtte se Frisk Asker juble for sluttspillgull, mens hans eget Storhamar gikk av isen med sølv. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.