Skip to main content

Dommer trekker seg fra finalene etter hets

Roy Stian Hansen skulle dømme mandagens ishockeyfinale mellom Frisk og Storhamar. Noen timer før kampen ble det kjent at han har trukket seg.

Etter lørdagens finale på Hamar raste diskusjonene og Storhamar-trener krever nye dommere før mandagens finale.

Kampen var uavgjort 2-2 etter full tid og det måtte spilles forlengning. Noen sekunder ut i 4. periode scoret hjemmelaget. Dommerne brukte 12 minutter på å vurdere situasjonen på video før de annulerte målet. Frisk vant kampen, leder 3-2 i kamper og kan avgjøre finalen mandag.

Norges Ishockeyforbund skriver nå på sine hjemmesider at Roy Stian Hansen har sett seg nødt til å medelle forbundet at han trekker seg fra fra videre oppdrag i mesterskapet.

FRA KL. 19 I  KVELD: Her kan du følge Frisk Asker-Storhamar direkte 

– Annuleringen var riktig

Forbundet skriver at årsaken er av utenomsportslig karakter, tatt til beste for både han selv og hans nærmeste. 

– Engasjement og følelser rundt dommeravgjørelser under kampene er en hverdag dommerne er trent til å tåle, og forberedt på. At dette engasjementet av enkelte flyttes ut av isen er urovekkende, sier ishockeypresident Tage Pettersen.

Han sier forbundet har konkludert med at annulleringen av målet i den femte finalen var riktig og at forbundet ikke aksepterer hets hverken av spillere eller dommere.

– Urovekkende

– Det er urovekkende at dette kommer fra vår egen hockeyfamilie i tillegg engasjerte supportere, sier han i pressemeldingen.

Budstikka er kjent med at Frisk Asker før finaleserien sendte e-post til forbundet, hvor de ytret bekymring over at Jørn McCall (fra Holmen) og Hansen skulle dømme finalen.

Klubben var fornøyd med responsen fra forbundet, og la saken død.

Les flere artikler