Skip to main content

Comet måtte droppe Sune Bergman, hentet assistenten hans i Frisk Asker

Egentlig var det Sune Bergman (t.h.) som skulle tatt over trenerjobben i Comet. I stedet ble det assistenten hans i Frisk Asker, Marius Bjerke, som skal lede haldenserne i 1. divisjon.

Egentlig var det Sune Bergman (t.h.) som skulle tatt over trenerjobben i Comet. I stedet ble det assistenten hans i Frisk Asker, Marius Bjerke, som skal lede haldenserne i 1. divisjon. 

Foto: KARL BRAANAAS

Sune Bergman (67) måtte kaste inn håndkleet som Comet-trener. Nå har haldenserne hentet Marius Bjerke (34), mannen som var assistenten til Bergman i Frisk Asker. 

Det melder 1. divisjonsklubben Comet på sine hjemmesider

– En spennende erstatter for Sune (Bergman), vi får inn en trener som lever og puster hockey. Med et ungt trenerteam håper vi på en god dynamikk og samhold i gruppen, sier sportssjef i Comet, Martin Engebretsen til klubbens hjemmeside.

Marius Bjerke er Asker-gutt som har spilt både for Frisk Asker og Holmen, og begynte tidlig en trenerkarriere. Ifølge nettstedet eliteprospects, begynte han trenerkarrieren på U20-laget til Holmen i 2012. 

– Det er en veldig spennende jobb, jeg ser et stort potensial i Comet som klubb med en attraktiv målsetting og tankegang, som samsvarer med mine egne tanker, sier Marius Bjerke.

Forvirring rundt Sune

Opprinnelig var det den tidligere Frisk Asker-treneren Sune Bergman som skulle tatt over som trener i Comet. Men plutselig ble det stopp. Det hersket i en periode full forvirring om hvorfor 67-åringen ikke skulle trene 1. divisjonslaget. Lokalavisen Halden Arbeiderblad hevdet at svensken hadde fått hjerneslag. Det benektet Sune Bergman selv overfor den svenske avisen Aftonbladet.

– Så alvorlig er det ikke, det er mer lignende lumbago som er så slitsomt at jeg ikke kan gå eller gå på skøyter, og da kan jeg ikke jobbe, sa Bergman til Aftonbladet.


Han var ute i skogen og gikk da han fikk smertene, og opplevde at benene bare forsvant under seg.

Assistenten til Bergman

Marius Bjerke har skrevet under på en ettårsavtale med Comet, med mulighet for ett år til. Marius Bjerke var assistenten til Sune Bergman i fire år i Askerhallen, før også han måtte forlate klubben da Sune Bergman måtte gi seg i 2018.

Etter det har han trent Kongsvinger og Grüner.

– Jeg har hatt fire veldig bra år, og er takknemlig for å ha fått jobbet med et så bra lag med så mange gode spillere. Sune har vært en veldig god læremester, og har gitt meg inspirasjon til å fortsette, sa Bjerke til Budstikka da.

Bjerke sier dette om spillergruppen i Comet:

– Det virker som er en givende spillergruppe å jobbe med og det er mange hyggelige mennesker rundt klubben. Det virker også som at klubben har en spennende fremtid i organisasjonen. Alt virker rett og slett veldig bra, sier Marius Bjerke til Comets hjemmeside.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.