Skip to main content

Bygger sin egen hjemmebane

Mikael Dokken (31) har jobbet som elmontør på den nye ishallen på Risenga helt siden starten. Men ishockeyspilleren til Frisk Asker gleder seg til å spille der når hallen endelig er ferdig i 2021.

Mikael Dokken (31) har jobbet som elmontør på den nye ishallen på Risenga helt siden starten. Men ishockeyspilleren til Frisk Asker gleder seg til å spille der når hallen endelig er ferdig i 2021. 

Foto: Knut Bjerke

Han har vært med på byggingen siden starten. Nå gleder elmontør Mikael Dokken (31) seg til å spille i den nye ishallen på Risenga. 

TORSDAG KLOKKEN 18.30: Se Frisk - Sparta direkte

– Dette er stort. Det er en mektig opplevelse å være med på å bygge opp denne ishallen, og senere å skulle være med å spille i hallen. Det å kunne følge utviklingen dag for dag er litt spesielt, sier Mikael Dokken.

Han retter på hjelmen (nei, ikke ishockeyhjelmen), peker og viser frem hvordan den nye ishallen på Risenga kommer til å se ut. 31-åringen har inngående kunnskap. 

Helt fra starten av prosjektet har ishockeyspilleren også vært med som elektromontør i prosjektet. Han er ansatt i Asker-firmaet Arkel. Fra 07 om morgenen til rundt 14-tiden er han på jobb i gigantprosjektet på Risenga, før han rusler de få meterne over til den gamle Askerhallen for å gå på trening med eliteserielaget Frisk.

– Jeg håper jeg kan få meg fagbrev som elmontør, slik at jeg har dette å gå til når jeg er ferdig med karrieren, sier Dokken.

«Dokkens lekestue»

Den nye ishallen på Risenga begynner å ta form, selv om det fortsatt er et drøyt år og vel så det før den første puken kan droppes i ishockeyens nye storstue i Asker. En del av tribuneseksjonene er satt opp, men fortsatt gaper den ene kortsiden av hallen rett ut i naturen.

Ishallen skal etter planen stå ferdig rundt årsskifte rundt 2021/22.

– Det kommer til å bli veldig bra, og vil løfte ishockeyen i Asker flere steg. En hall med gode seter, VIP-losjer, restauranter og mye mer gjør at den vil føre til en oppblomstring, slik det ble i Stavanger, mener Dokken.

Den nye ishallen på Risenga skal ha plass til drøyt 3500 tilskuere. Det er fortsatt litt arbeid igjen.

Den nye ishallen på Risenga skal ha plass til drøyt 3500 tilskuere. Det er fortsatt litt arbeid igjen. 

Foto: Knut Bjerke

Da den nye ishallen var klar i oljehovedstaden Stavanger, skjøt publikumstilstrømningen i været og NM-gullene rant inn for Stavanger Oilers.

Hva den nye ishallen skal hete, er fortsatt usikkert. Mikael Dokken vil ikke blande seg for mye bort i akkurat det valget.

– «Dokkens lekestue», det hadde vært noe, flirer han.

Dokken legger ikke skjul på at lagkameratene stiller han ett og annet spørsmål om den nye ishallen. Det er ikke alt han kan svare på.

– Jeg får noen spørsmål, og jeg svarer på det jeg kan svare på. Det er heller ikke alt jeg kan svare på, i henhold til taushetsplikt og slikt.

En og annen diskusjon om hvem som kommer til å score det første målet, har det også vært.

– Nå har jeg tråkket rundt her siden vi startet byggingen, så det ligger vel litt i kortene at det blir meg. Det hadde i så fall vært skikkelig kult. Det er noe som kommer til å henge høyt, det å score det første målet her, ler Mikael Dokken.

Kolbotn-gutt 

Dokken, som opprinnelig er fra Kolbotn, er å regne som en ekte Asker-gutt. Han flyttet til kommunen da han var 16 år for å bo på hybel under sin tid på NTG. Nå går han inn i sin niende sesong i Frisk Asker. Han har også tre sesonger i henholdsvis Lørenskog og Storhamar.

Han ser for seg at han kommer til å avslutte ishockeykarrieren i den nye Askerhallen. Han har i hvert fall ikke noen planer om å gi seg.

Mikael Dokken jobber som elmontør i den nye ishallen på Risenga. Og spiller ishockey i Frisk Asker.

Mikael Dokken jobber som elmontør i den nye ishallen på Risenga. Og spiller ishockey i Frisk Asker.  

Foto: Knut Bjerke

– Jeg har kjøpt hus og greier i Slemmestad. Jeg ønsker å spille så lenge kroppen holder. Det blir viktigere og viktigere at man trener riktig, jo eldre man blir, sier han.

Dokken mener det må mer til enn å bygge ny ishall for å få det sportslige resultatene til å bli enda bedre.

– Håpet er jo at den nye hallen vil generere inntekter til klubben, slik at vi kan trene bedre. Vi må løfte det sportslige, så vel som det å få en ny hall, sier han.

Torsdag spiller Frisk Asker og Mikael Dokken mot Sparta Sarpsborg i Askerhallen. Den kampen kan du se på budstikka.no.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.